Zeci de milioane de euro pentru urmaşii lui Iordache şi Călinoiu

Firme fondate cu ani în urmă de politicienii de azi Ion Călinoiu – PSD şi Ion Iordache – PNL au şansa de a câştiga un contract de 35 de milioane de euro pentru întreţinerea drumurilor judeţene din Gorj timp de patru ani. Consorţiul format din Ydail Construct SRL, Romstrade SA şi Metalcolect Prod SRL a venit cu cel mai bun preţ. În competiţie au mai fost Întreprinderea de Drumuri şi Poduri, societate aparţinând Consiliului Judeţean Gorj, şi încă o asociere de firme.

Consiliul Judeţean Gorj a scos la licitaţie un contract pe 4 ani pentru lucrări de întreţinere a drumurilor şi servicii de deszăpezire. Valoarea estimată a contractului scos la licitaţie de Consiliu Judeţean Gorj se ridică la aproximativ 290 de milioane de lei fără TVA. „În data de 15 iulie a avut loc deschiderea de oferte privind licitaţia pentru Acordul Cadru privind lucrările şi serviciile de reparare şi întreţinere drumuri judeţene, aflate în administrarea judeţului Gorj, în perioada 2015-2019. Durata Acordului Cadru este de 4 ani, iar valoarea estimată se ridică la aproximativ 290 de milioane de lei, fără TVA. Acordul Cadru presupune: lucrări de reparare a drumurilor, lucrări de întreţinere a drumurilor, lucrări de marcaj rutier, precum şi servicii de proiectare tehnică pentru infrastructura de transport şi servicii de deszăpezire. În momentul de faţă, suntem în faza de evaluare a ofertelor”, a declarat Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Gorj.

Au fost depuse trei oferte. Cel mai bun preţ, 157.107.124,24 lei (35.053.687,99 euro), a fost propus de asocierea SC Ydail Construct SRL, SC Romstrade SA şi SC Metalcolect PROD SRL. Această ofertă este urmată de Întreprinderea de Drumuri şi Poduri care a oferit 168.792.262,60 de lei (37.660.872,08 euro). Pe ultimul loc se află Asocierea SC Diferit SRL şi SC DP Cons SRL, care a oferit 192.833.934,80 lei (43.025.041,79 euro).

Cine sunt câştigătorii

Firmele Ydail sunt asociate cu fostul primar liberal din Turceni, Ion Iordache, care le-a fondat. Acesta a declarat recent că nu mai are legătură cu Ydail din 2008. Într-adevăr, potrivit datelor din Monitorul Oficial, firma Ydail Construct este deţinută de Doru Ştefan Şandru.

Firma Romstrade SA este deţinută din anul 2009 de firma Ydail Construct, în proporţie de 99%, celălalt procent aparţinându-i lui Şandru. Istoria firmei este una interesantă. În 2001, firma se numea Consorţiu îl avea printre acţionari pe Ion Călinoiu, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj. Partenerii lui de afaceri erau Marius Bănică, Mihai Popescu, Ion Marian Ungureanu şi Gheorghe Rodeanu. Ulterior, Ion Călinoiu s-a retras din firmă, iar în 2006 firma a fost redenumită Romstrade SA. Sub noul nume, firma fondată de Ion Călinoiu a continuat să primească lucrări atât de la Consiliului Judeţean Gorj condus de Ion Călinoiu, cât şi de la Întreprinderea de Drumuri şi Poduri.

A treia firmă din consorţiul cu cel mai bun preţ, Metalcolect Prod SRL, îi aparţine omului de afaceri Mihai Puiu. Este de asemenea o firmă cu multe lucrări în Gorj, primite atât de la CJ Gorj, cât şi de la IDP Gorj.

Firma Romstrade, fostă Consorţiu, fondată de Călinoiu în 2001

consortiu_2001

Firma Consorţiu a fost rebotezată în 2006

romstrade_2006

Ofertele sunt evaluate de Consiliul Judeţean

oferte_licitatie_drumuri

Vizualizări: 560

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: