Zeci de motreni înşelaţi de „o vecină”

O femeie din Văgiuleşti a reuşit să păcălească 73 de motreni, cărora le-a promis locuri de muncă în Germania, la cules de castraveţi. Pentru asta le-a cerut câte o sută de euro. Fiind vorba de „o vecină”, oamenii nu s-au gândit să-i ceară chitanţe. Ajunşi în Germania, au rămas pe drumuri, pentru că nu îi aştepta nici un angajator.

Doar şapte dintre cei înşelaţi au avut bani să se întoarcă acasă. Oamenii au mers imediat la poliţie, pentru a o reclama pe Liliana Călinescu. În următoarele zile vor fi aduse în ţară şi celelalte zeci de persoane, rămase pe străzi în Germania.

Ţeapă prin mica publicitate

Liliana Călinescu percepea câte o sută de euro de la fiecare persoană căreia îi promitea un loc de muncă în Germania, la cules de castraveţi. O sută de euro partea ei, la care se adăugau 90 de euro pentru transport. Odată ajunşi în Germania, oamenii ar fi trebuit să aibă nu numai loc de muncă, ci şi cazare şi masă. Aşa că mulţi dintre ei nu şi-au luat bani de buzunar sau pentru drumul de întors.

Numai că a fost ţeapă, iar cei ajunşi în Germania s-au trezit în stradă. Doar şapte dintre ei au avut bani să se întoarcă acasă. Primul lucru pe care l-au făcut a fost să anunţe poliţia că au fost înşelaţi. „Nu am cerut chitanţă pentru bani, am avut încredere, pentru că era vecina noastră”, a explicat una dintre persoanele înşelate. Mai mult, soţul escroacei i-a însoţit pe cei 73 de motreni în Germania, acesta fiind garanţia că este o afacere serioasă.

Unii dintre cei păcăliţi au aflat de posibilitatea de angajare în Germania  de la mica publicitate, la un post local de televiziune din Motru. Au sunat la numărul din anunţ, s-au întâlnit cu Liliana Călinescu, au semnat un contract de angajare fictiv, au dat banii fără chitanţă, punctul final fiind o mare ţeapă.

După audierea celor şapte persoane, poliţia a mers acasă la cea acuzată, Liliana Călinescu. Femeia a fost dusă la audieri, care s-au prelungit până târziu în seară. Aceasta a declarat că a fost un simplu intermediar între o firmă din Hunedoara şi cei angajaţi. Poliţia nu a luat măsura reţinerii.

Cele peste 60 de persoane care mai sunt în Germania vor ajunge astăzi la Motru, urmând a fi aduse de o firmă de transport care face curse regulate pe acest traseu.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: