Viața unui târgujian, salvată de un polițist local

Polițist local, salvator pentru câteva minute. Vorbim despre un angajat al Poliției Locale Târgu Jiu, care a reușit să țină în viață un cetățean de 50 de ani până la sosirea echipajelor  de la Serviciul Județean de Ambulanță. Bărbatul a căzut în stradă și era în stop cardio respirator, iar Octavian Frățilescu a intervenit imediat când a văzut că ceilalți pietoni îl ignoră pe bărbatul care era la un pas de moarte.

Se pare că bărbatul de 50 de ani are probleme cardiace, iar ieri în jurul prânzului i s-a făcut rău și a căzut în stradă. Niciun pieton nu s-a oprit să vadă ce i s-a întâmplat bărbatului și au trecut nepăsători pe lângă cel care se zbătea între viață și moarte. Un polițist local din cadrul Serviciului Circulație se afla în zona Parcului central și s-a dus să vadă ce s-a întâmplat cu cetățeanul căzut în stradă. Acesta a alertat imediat Serviciul Județean de Ambulanță Gorj, dar și SMURD-ul care au ajuns imediat la fața locului. Până la sosirea echipajelor specializate, Octavian Frățilescu a fost cel care a efectuat manevre de resuscitare persoanei respective. „Cetățenii au fost indiferenți și m-am sesizat. L-am resuscitat până la sosirea salvării și l-am ajutat să trăiască. Eu am sunat la 112. L-am găsit căzut jos. Cetățenii treceau pe lângă el. Am traversat strada și începuse să negrească. Mi-am dat seama că are probleme și l-am ajutat să trăiască”, a declarat Octavian Frățilescu.

Salvat din stop cardio-respirator

Manevrele de resuscitare începute de polițistul local au fost terminate de personalul de la salvare și SMURD, iar bărbatul căzut în stradă a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Târgu-Jiu. „Este cardiac, a fost în stop cardio respirator, a fost resuscitat și este un caz reușit. Manevrele de resuscitare au durat cam aproximativ o jumătate de oră”, a declarat Traian Popescu, cadru medical.

Polițiștii locali au intervenit în zonă și pentru fluidizarea traficului rutier și pentru înlesnirea accesului celor doua ambulanțe care au sosit la fața locului.

Vizualizări: 195

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: