DRAMĂ: Socrul mic a murit, nunta a continuat!

Situaţie dramatică sâmbătă seara la Padeş, unde un bărbat de 46 de ani a murit în somn. Omul era socru mic la nunta proprie-i fiice, care nu a fost anunţată de decesul tatălui decât ieri, după ce i-au plecat toţi musafirii. Rudele au încercat astfel s-o protejeze pe mireasă şi să nu-i strice cel mai important eveniment din viaţă.

Doru Şerbănescu este originar din Baia de Aramă, judeţul Mehedinţi, iar sâmbătă era extrem de bucuros că îşi mărita fata cea mare cu un băiat din Padeş. Bărbatul avea 46 de ani şi în ultimele zile a fost prins cu pregătirile pentru nuntă, dorindu-şi ca totul să iese ca la carte. Căldura, oboseala şi alergătura l-au răpus însă, sâmbătă după-amiază el spunându-le rudelor că merge în casă pentru a se întinde puţin. S-a pus în pat să se culce undeva în jurul orei 16.00, iar două ore mai târziu neamurile au venit să-l trezească pentru că începeau să vină musafirii, dar, surpriză, bărbatul nu mai mişca, deşi încă mai avea semne vitale. Nunta a început însă chiar şi în aceste condiţii, informaţia despre deces fiind ţinută departe de mireasă, nimeni nedorind să-i strice tinerei cea mai importantă petrecere din viaţa sa.

Acuzaţii pentru Salvare

Rudele celui decedat cred că acesta ar mai fi putut fi salvat dacă la locuinţa lor venea cât mai repede posibil un echipaj de la Ambulanţa din Baia de Aramă. Padeşul este însă arondat substaţiei de la Motru a Ambulanţei Gorj, iar prima dată a venit la locul solicitării un echipaj SMURD, care mai mult i-a enervat pe cei din familia lui Şerbănescu. „Au venit pompierii, dar ce să facă ăia domnule, că nu au pregătire. Aici nu era accident de maşină sau incendiu ca să vină ei, era un om care avea nevoie de consultaţii medicale, de nişte injecţii. Am sunat la 112 din nou şi după vreo două ore şi ceva a venit o salvare de la Motru, care nu mai avea ce să facă pentru că atunci chiar era mort. Eu am sunat de mai multe ori la 112  ca să chem salvarea şi tot degeaba, că nu au venit deloc în timp util”, spune Romică Ciorbă, cumnat cu cel decedat.

Fratele mortului, Nicolae, spune la rândul său că bărbatul nu avea probleme de sănătate majore, iar de la 112 i s-a comunicat soţiei sale că riscă o amendă dacă mai insistă să sune la numărul unic de urgenţe pentru a cere echipaj medical. „El suferea de astm, dar alte probleme de sănătate nu avea. Acum s-a pus pe pat şi pe la 18.00 şi ceva am venit eu să-l trezesc, dar nu se mai ridica. Încă mai era în viaţă. Cât am sunat la 112 ca să vină o salvare nici nu vă pot spune. Soţiei i-au şi spus la un moment dat doamnele alea care răspuns acolo că o să trimită Poliţia la noi dacă nu încetăm cu telefoanele. Pentru ce să facă asta, că noi doar vroiam o salvare?”, spune ruda respectivă.

Anchetă la Ambulanţă

Şeful Staţiei Judeţene a Ambulanţei Gorj, dr. Dan Vâlceanu, a aflat de la jurnalişti despre incidentul respectiv, el promiţând o anchetă internă pentru a vedea ce s-a întâmplat sâmbătă seara la Padeş. Acesta a confirmat faptul că la locul solicitări a mers, conform procedurilor, un echipaj SMURD şi de abia apoi s-a deplasat o salvare de la Motru, echipajul fiind plecat anterior la o altă intervenţie la Covrigi. Asta ar putea explica şi întârzierea cu care a ajuns echipajul la Padeş, întârziere care putea fi evitată dacă spre locul solicitării era dirijată o salvare de la Baia de Aramă, oraş mult mai aproape decât cel venit de la Motru cu mare greutate.

PRECEDENT

Incidentul de sâmbătă seara le-a reamintit localnicilor de un altul mai vechi, bătrânii din sat povestind că la nunta socrului mare, respectiv la cuscrul celui decedat, mama acestuia a murit şi ea în ziua nunţii fiului ei. „A fost de mult asta, dar tot aşa a fost şi atunci. Mama celui care acum e socru mare, de aici de la noi din Padeş, trăgea să moară chiar în ziua nunţii lui. I-au băgat atunci perfuzii şi au ţinut-o în viaţă a doua zi, după care ea tot a murit. Uite că acum el nu mai apucă să trăiască, dar bine că îşi văzu măcar fata mireasă la biserică”, a spus una dintre bătrânele din sat.

Vizualizări: 450

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: