Zeci de treceri de pietoni şi staţii de autobuz pe DN 66

Zeci de treceri de pietoni, staţii de autobuz şi spaţii de odihnă vor fi amenajate pe DN 66. Cele mai multe treceri de pietoni şi staţii de autobuz au fost solicitate de Primăriile Drăguţeşti şi Târgu Jiu. Cristi Tudor, reprezentant al Secţiei Naţionale de Drumuri Târgu Jiu, spune că trecerile de pietoni vor fi semnalizate cu lumină galbenă intermitentă pentru a fi vizibile şi noaptea.

Planul de management de trafic, impus de reabilitarea DN 66, va fi modificat, după ce primăriile de pe tronsonul Rovinari-Bumbeşti au solicitat amenajarea de treceri de pietoni şi staţii de autobuz. “Primarii au solicitat treceri de pietoni, mai ales în zona şcolilor şi staţii de autobuz. Cele mai multe solicitări au venit din partea Primăriei Drăguţeşti şi a Primăriei Târgu Jiu. Urmează modificări ale planului de management de trafic. Potrivit noului proiect, toate trecerile de pietoni vor fi semnalizate cu lumină galbenă intermitentă pentru a fi vizibile noaptea. Planul de modificare a managementului de trafic va fi supus aprobării companiei”, a declarat Cristi Tudor, reprezentant al Secţiei Naţionale de Drumuri Târgu Jiu.

În afară de trecerile de pietoni şi staţiile de autobuz, pe DN 66 vor mai fi amenajate două spaţii de odihnă. „Mai urmează să amenajăm cele două spaţii de odihnă. Au început deja procedurile de expropriere suplimentară a celor care au terenuri în zona respectivă, una va fi în zona Rovinari, iar alta în zona Bumbeşti Jiu. Deja s-au dat deciziile de expropriere. Mai exact, este vorba de nişte parcări mari, dotate cu utilităţi, iluminat public, apă curentă, cu grupuri sanitare”, a precizat Cristi Tudor.

Potrivit reprezentanţilor Secţiei Naţionale de Drumuri Târgu Jiu, toate lucrările de pe DN 66 ar urma să fie finalizate în toamnă. „Partea tehnică este în regulă, lucrările sunt în regulă. Credem că prin septembrie - octombrie vor fi finalizate şi spaţiile de odihnă, urmând ca în această toamnă să semnăm pre-recepţia, recepţia finală urmând să fie semnată peste doi ani, la finalul perioadei de garanţie”, spune Cristi Tudor.

Vizualizări: 471

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: