Zeci de vile din Rânca, scoase la vânzare. Cabanier: Din cauza indiferenţei autorităţilor!

Zeci de case de vacanţă din Rânca au fost scoase la vânzare. Preţurile pornesc de la zeci de mii de euro și ajung la câteva sute de mii, în funcţie de suprafaţă și poziţie. Mulţi dintre cabanieri sunt supăraţi că infrastructura din staţiunea montană lasă de dorit, iar zona este ocolită de turiști toată vara. În pragul sezonului rece, zeci de oameni de afaceri din Rânca așteaptă să se scape de pensiuni.

Constantin Pănescu, liderul cabanierilor din Rânca, a explicat că oamenii sunt dezamăgiţi, în primul rând de drumurile proaste: „Este și din cauza indiferenţei autorităţilor locale, judeţene și centrale. Nu au făcut nimic aici după Revoluţie. După 27 de ani, să ai peste 600 de unităţi de cazare și să nu le faci nicio condiţie... De-asta dau oamenii anunţ pe Olx. Nu vând de azi sau de ieri”.

Staţiunea Rânca așteaptă de ani buni ca drumurile să fie asfaltate ori canalizarea să funcţioneze așa cum trebuie. Cabanierii încă mai speră și la realizarea unei pârtii de la Rânca până la Vidra. Promisiunea este făcută doar în campaniile electorale, iar proiectele se pierd prin sertarele parlamentarilor.

Cum se fentează legea la Rânca

În Rânca, sunt peste 600 de unităţi de cazare. În ciuda acestui lucru, există mulţi care fentează și legea, susţine Constantin Pănescu: „Doar 61 de investitori din Rânca suntem asiguraţi. Doar 600 de unităţi din cele peste 700 cazează. Este o evaluare de locuri la 2000, însă, în realitate, sunt peste 7000. O pensiune, să zicem că declară că a făcut închirieri de 100 de milioane de lei vechi pe an, dar camerele astea le închiriezi doar de Revelion. Restul anului ce fac? Nimeni nu-i controlează pe acești oameni. Noi, cei 61 care muncim legal, aducem la bugetul statului peste 200 de miliarde de lei vechi”.

Vizualizări: 5,321

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: