Stocurile de cărbune, duble față de anul trecut

Complexul Energetic Oltenia nu are probleme cu stocurile de cărbune pentru iarnă, după cum susține managerul Sorin Boza. „Vineri dimineața aveam 1.335.000 tone de cărbune în stoc, am depășit un milion de tone în termocentrale, dimineață aveam 1.018.000 tone, restul în cariere. Anul trecut, pe vremea asta, stocul în termocentrale era în jur de 400.000 de tone. Targetul nostru este să ajungem la 1,5 milioane și vom ajunge. Mi-aș dori mai mult, pentru că este importantă fiecare tonă de cărbune care ajunge în termocentrală, pentru că este o prognoză meteo destul de rea”, a spus Boza într-o intervenție telefonică la Tele 3.

Acesta susține că a început pregătirea de iarnă în aprilie. „Altfel, la producția pe care am avut-o în vară, lucrând cu 7-8 grupuri în medie, nu au am fi reușit”, a mai spus Boza. Administrația CE Oltenia susține că este puțin probabil să mai fie făcute cele 740 de disponibilizări prevăzute pentru anul viitor, dată fiind energia deja contractată.

La rândul lui, Dan Vasile, membru al directoratului, a spus că activitatea de revizie a grupurilor este în grafic. „După 15 noiembrie ne vom baza pe 11 grupuri”, a spus acesta. (A.A.)

Vizualizări: 1,525

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: