Zi decisivă pentru Electra

Astăzi se va decide dacă vor mai fi sau nu înfiinţaţi cei doi campioni energetici, Electra şi Hidroenergetica. Afirmaţia îi aparţine chiar ministrului Economiei, Ion Ariton, care a participat ieri la un simpozion pe teme de energie. Adunările Generale ale Acţionarilor companiilor care vor forma cei doi campioni energetici se vor reuni astăzi pentru a semna actele de fuziune. Tot astăzi, sindicaliştii din Hidrosind au anunţat că vor picheta atât Ministerul Economiei, cât şi sediul Hidroelectrica, aceştia fiind împotriva reorganizării sistemului energetic.

Ministrul Economiei, Ion Ariton, a declarat că astăzi se va decide dacă Electra şi Hidroenergetica se vor mai înfiinţa sau nu. "Am făcut şi facem analize la minister să vedem dacă aceste proiecte sunt fezabile. Vineri sunt cele două Adunări Generale ale companiilor, care vor decide prin vot dacă se vor continua paşii spre formarea celor două companii energetice", a sus Ion Ariton.

Ministrul Economiei a precizat că Fondul Proprietatea, în calitate de acţionar la companiile din energie, încă se opune. "Suntem în dialog cu Fondul Proprietatea, am avut o primă întâlnire cu dânşii săptămâna trecută şi o să mai avem o întâlnire, iar apoi vom decide la nivel guvernamental ce vom face în continuare", a adăugat Ion Ariton.

Sindicaliştii din Hidrosind ies în stradă

Circa 300 de sindicalişti din Federaţia Sindicală a Hidroelectrica, Hidrosind, vor picheta vineri sediile Ministerului Economiei şi al companiei Hidroelectrica din Capitală, între orele 12:30 şi 15:30, protestând faţă de înfiinţarea celor doi giganţi energetici, Electra şi Hidroenergetica. Decebal Sulea, preşedintele Hidrosind, a spus că sindicatul a depus plângere penală împotriva consiliului de administraţie al Hidroelectrica: „Şedinţa prin care se mandata directorul general să depună la Registrul Comerţului proiectele de divizare şi fuziune practic  nu s-a ţinut. S-a întocmit un extras din procesul verbal fără să fim prezenţi, fără să se voteze, fără nimic. Noi am fost în sală şi ştim că aşa a fost”.

Pichetarea sindicaliştilor din energie are loc în acelaşi timp cu desfăşurarea şedinţei AGA a Hidroelectrica. "Am invitat la această pichetare şi pe cei peste o sută de directori din Hidroelectrica, sucursale şi filiale, în marea lor majoritate reprezentanţi de frunte ai partidului de guvernământ", au adăugat reprezentanţii sindicatului.

De asemenea, sindicatul a depus la Registrul Comerţului mai multe cereri de intervenţie, aflate pe rolul instanţelor de judecată, cereri în urma cărora noul proiect de divizare nu poate fi pus în practică, cel puţin deocamdată, mai afirmă reprezentanţii Hidrosind.

ELECTRA

Electra SA ar urma să fie formată din complexurile energetic Turceni, Rovinari şi Craiova, Nuclearelectrica, SH Râmnicu Vâlcea, SH Sibiu, SH Târgu Jiu, sucursale (fără personalitate juridică) din structura Hidroelectrica, filiala Hidroserv Râmnicu Vâlcea, din structura Hidroelectrica, Societatea Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO).

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: