Zid pentru Sorina, fetița dată cu forța spre adopție în altă țară

Sute de oameni au protestat duminică la Baia de Aramă, în județul Mehedinți, după ce autoritățile au dat spre adopție o fetiță de 8 ani unei familii din Statele Unite ale Americii. Sorina a fost crescută de un asistent maternal de la vârsta de un an și opt luni, alături de altă fetiță, și a fost șocată să afle că trebuie să plece într-o altă familie.

Cazul este extrem de dubios, mai ales că jurnaliștii care s-au ocupat de caz au fost amenințați. Mai multe filmări apărute pe facebook au fost șterse. Familia adoptivă are doi copii.

Fetița nu își dorește să plece de la cei care au crescut-o și este traumatizată că va fi luată cu forța, mai ales că părinții ei adoptivi, cetățeni americani de origine română, au încercat să o ia de acasă și de la școală, dar fata nu a vrut să plece cu ei. Înainte de vacanță fata se temea să mai meargă la școală.

Protestul de la Baia de Aramă a fost organizat de o publicație online din Gorj, Sabotorii Gorjului. “Partea cea mai jenantă este că presa națională nu preia și nu rostogolește astfel de subiecte. Nu pentru mine, nu pentru un interes, pentru o cauză”, a spus Nicolae Ivan, organizator.

“Pentru o fetiță care urmează să fie dusă în lumea largă, Dumnezeu știe pe unde, nimeni nu vine”, a mai spus acesta, care acuză DGASPC Mehedinți că nu a procedat legal. În mod normal, familia care a avut-o în plasament trebuia întrebată dacă vrea să adopte fetița.

Vizualizări: 71,539

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: