Ziua cu trei procese în trei oraşe pentru Potârcă!

Fostul prezidențiabil Constantin Ninel Potârcă are o zi dificilă azi, după ce instanțele de judecată i-au programat nu mai puțin de trei procese diferite cam la aceeași oră, în trei orașe diferite. Pentru că este în arest la domiciliu, „Obama” din Meteor nu poate merge decât la Tribunalul Gorj pentru că așa a dispus instanța de judecată, el având aici pe rol procesul de dare de mită cu liderul țărănist Matei Catrinoiu.

La Curtea de Apel Craiova se judecă însă o contestație a acestuia depusă pentru decizia Tribunalului Gorj prin care i se prelungește arestul la domiciliu, Potârcă dorind să fie pus eventual sub control judiciar și să fie lăsat să plece de acasă. Dacă i s-ar fi permis acest lucru, fostul candidat ar fi trebuit să ajungă azi mai degrabă la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde magistrații ar putea să-i dea verdictul final în procesul de evaziune fiscală în care i se impută un prejudiciu de 180 de milioane de lei.

Potârcă s-a declarat nevinovat în toate procesele, însă la cel de la București, la care nu are cum să ajungă, a primit de la instanțele inferioare, șase ani de închisoare cu executare. Rămânerea definitivă a sentinței respectivă îi complică existența fostului prezidențiabil, acesta urmând să ajungă din nou în spatele gratiilor pentru că nu mai are nicio șansă de a scăpa de închisoare. El mai are pe rolul instanțelor, dar nu azi, și un al patrulea proces, cu acuzații tot de evaziune fiscală, în care, de asemenea, a primit o condamnare privativă de libertate, până la pronunțarea unui verdict final mai fiind cale de câteva luni.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: