Aniversarea unui poet. Spiridon Popescu

Poetul gorjean Spiridon Popescu este sărbătorit, astăzi, la împlinirea vârstei de 70 de ani, într-un eveniment organizat special la Teatrul Dramatic ”Elvira Godeanu”. 

Spiridon Popescu s-a născut la 4 septembrie 1952, în comuna Bălănești. A absolvit studiile primare în satul Ohaba, studiile gimnaziale în satul Glodeni, studiile școlii profesionale de la Grupul Școlar Lupeni și 3 ani la Liceul Pedagogic din Târgu Jiu.
”Duminica aceasta vă invităm să luați parte la evenimentul prin care vom aniversa împlinirea frumoasei vârste de 70 de ani a acestul uriaș poet local și om de cultură al Gorjului”, este invitația organizatorilor.

„Locuiește în Târgu Jiu. Patria lui este limba română. El nu este om, este poet. Oamenii nu devini poeți. Poeții se nasc poeți. El este unul dintre ei. Când nu sunt certați, el, poetul, merge pe strada alături de sinele lui și un prieten bun care este cal. Stă undeva unde poate vorbi cu îngerii și, uneori, când e supărat, aruncă în geamul lui Dumnezeu cu curcubee. Nu vă mirați! Nichita Stănescu ne ruga să nu uităm nicicând ca Eminescu – a fost un om viu, viu, pipăibil cu mâna. Să ne bucurăm de acest poet care trece leviând printre noi și pe care, dacă vrem, îl putem saluta, ferici sau atinge. Numele lui este Spiridon Popescu”, este mesajul primit de la actorul, regizorul, caricaturistul și scriitorul târgujian Horațiu Mălăele.

Vizualizări: 647

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: