Ziua Internaţională a Copilului la Târgu Jiu

Ziua de 1 iunie va fi marcată printr-o serie de manifestări care vor avea loc în Municipiul Târgu Jiu începând de mâine. Vineri şi sâmbătă se va desfăşura Festivalul Naţional de Folclor şi Meşteşuguri Tradiţionale ,,Pe Fir de Baladă,, ediţia a XXXIII-a. Aproximativ 200 de copii din 14 judeţe vor participa la acest festival care va debuta cu o paradă a costumelor populare. Deschiderea oficială va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor la ora 12,30 după care vor urca pe scenă micii interpreţi de muzică populară. Copiii meşteşugari vor expune sculpturi, icoane pe lemn şi sticlă, obiecte de ceramică şi cusături la căsuţele din centrul oraşului. Sâmbătă va avea loc Gala Laureaţilor.
Olimpicii vor fi premiaţi 

Cei 52 de elevi târgujieni care au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele naţionale vor fi premiaţi de către autorităţile locale. Primăria va acorda olimpicilor de pe locurile I câte 2000 lei, celor de pe locurile II câte 1500 lei, iar celor de pe locurile III câte 1000 lei. Elevii care au obţinut menţiuni vor primi câte 500 lei, iar cei cu premii speciale câte 200 lei. Premierea olimpicilor va avea loc duminică, ora 10, la Teatrul Dramatic ,,Elvira Godeanu,, din Târgu Jiu. După aceea elevii de la Palatul Copiilor din Târgu Jiu vor susţine un spectacol intitulat ,,Bal la Palat,,. 
Ziua de 1 iunie va începe cu parada ,,Pe drum de poveste,, la care vor participa 70 de preşcolari de la grădiniţele din oraş. Nu vor lipsi nici concursuri de biciclete, desene pe astfalt şi multe alte surprize pentru micuţi.
Tot luni, va avea loc un târg de jucări în zona centrală a oraşului şi programe artistice susţinute de elevi ai Şcolii Populare de Artă şi ai Liceului cu Program Sportiv.

Foc de tabără la Turcineşti

În data de 1 iunie, Primăria Târgu Jiu, Inspectoratul de Poliţie Gorj, Serviciul Salvamont şi Palatul Copiilor va organiza o manifestare intitulată ,,Minte Sănătoasă în Corp Sănătos,, începând cu ora 18, pe platoul poligonului de la Turcineşti. La activităţile sportiv-distractive ce vor avea loc, vor participa peste 400 de elevi de gimnaziu şi liceeni. Copiii vor trebui să-şi demonstreze aptitudini de orientare turistică, ştafetă, fuga în sac, îndemânare ( fuga cu oul în lingură), cursă cu îngreuiere şi trasul sforii. Manifestările se vor termina cu un foc de tabără organizat de Inspectoratul de Poliţie Gorj, la ora 21.


Vizualizări: 114

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: