Zoica Zamfirescu a plâns la şedinţa Consiliului Judeţean

Zoica Zamfirescu, secretarul general al Consiliului Judeţean Gorj de peste două decenii, s-a despărţit ieri de colegii de serviciu ca urmare a pensionării sale. Aceasta a participat pentru ultima oară la şedinţa Consiliului Judeţean,  încheindu-şi activitatea cu lacrimi în ochi. Zoica Zamfirescu nu a luat încă o hotărâre privind catedra sa de la Universitatea „Constantin Brâncuşi”. Deşi a fost întotdeauna o persoană activă, Zoica Zamfirescu spune că nu se va plictisi întrucât de acum îşi va dedica timpul liber nepoatei sale în vârstă de patru anişori.

Şedinţa Consiliului Judeţean de ieri a fost ultima pentru Zoica Zamfirescu, secretarul general al instituţiei. După o activitate de aproximativ 30 de ani în cadrul Consiliului Judeţean, Zoica Zamfirescu s-a despărţit de colegii săi de serviciu cu lacrimi în ochi. Nu a luat încă o decizie privind catedra sa de la Universitatea „Constantin Brâncuşi”. „Am 29 de ani de activitate în Consiliul Judeţean şi de 23 de ani ocup funcţia de secretar general al instituţiei. Mă despart cu greu de colegii mei. Am petrecut o viaţă împreună şi de m-am legat sufleteşte de fiecare dintre ei. Pe 12 ianuarie am împlinit 59 de ani şi 6 luni, vârsta standard pentru a ieşi la pensie. Îmi întrerup activitatea în conformitate cu legislaţia în vigoare. Nu am luat încă o decizie privind catedra de la Universitatea Constantin Brâncuşi”, a declarat Zoica Zamfirescu.

Încă din copilărie aceasta a visat să ajungă procuror, vis pe care l-a şi transformat în realitate. “Când eram prin clasa a VII-a am asistat la un proces desfăşurat la faţa locului. Ţin minte că era vorba despre o crimă şi m-a impresionat foarte mult procurorul de caz. Cea mai mare satisfacţie a mea a fost atunci când am luat admiterea la Facultatea de Drept de la Bucureşti, fiind aproape 20 de candidaţi pe un loc”, a mai precizat Zoica Zamfirescu.    

Nu se va plictisi la pensie

Deşi întotdeauna a fost o fire activă, Zoica Zamfirescu este convinsă că nu se va plictisi nici în postura de pensionară. Aceasta spune că îşi va împărţi timpul cu prietenele şi cu nepoţica sa. „Nu cred că mă voi plictisi la pensie având în vedere că am foarte multe prietene şi o nepoţică în vârsta de 4 anişori. Îmi place să joc rummy. Făceam câte un joc cel puţin o dată la două zile şi până acum. Rummy este o adevărată pasiune pentru mine şi cred că de acum voi juca mult mai des. Mă simt bine în postura de bunică şi voi profita de timpul meu pentru a-l petrece în cea mai mare parte cu nepoţica mea. Îmi doream foarte mult ca primul meu nepot să fie o fetiţă, iar visul mi s-a împlinit la fel ca multe altele”, a precizat Zoica Zamfirescu.

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: