Ţaţa din Caracal

Săptămâna trecută, televiziunile au înroşit microfoanele vorbind de cazul fostei greviste a foamei, Cristina Anghel, ajunsă senator de Dolj, după ce nu a avut curajul să candideze la ea acasă, în Olt. Cert este că femeia, după ce a stat nemâncată două luni motivând că face acest gest de sacrificiu pentru toţi dascălii din România care nu-şi primiseră creşterea de 50% a salariilor pe care o promisese guvernul Tăriceanu, a început să-şi vadă interesul.

Sincer, am crezut şi eu atunci că este un fel de simbol cum rar se mai întâlneşte în ziua de azi, dar când am văzut-o candidând la borcanul cu miere mi-a mai trecut admiraţia.  După ce  am văzut-o şi pe ecranele lui Dan Voiculescu, mi-am zis că nu e de-a bună. De atunci, a început să-şi aranjeze problemele, că doar nu răbdase degeaba. Şi-a băgat fata în ministerul educaţiei în urma unui concurs bineînţeles, s-a băgat şi ea repede în politica lui Voiculescu, că aşa-i stă bine unui grevist care rabdă de foame, şi când s-a văzut la Bucureşti în Parlamentul nostru umflat a încercat să-şi umfle şi ea buzunarele. Şi pentru că n-a dus-o capul să-şi facă o afacere, s-a gândit să rupă din diurna de cazare pe care i-o plătim toţi ca să stea comod la făcutul legilor. S-a dus repede la rectorul de la ASE, s-a plâns că e de la ţară şi nu cunoaşte Bucureştiul şi nu vrea să cadă pradă rechinilor imobiliari din capitală. A obţinut un loc în căminul botezat casă de oaspeţi în care ar avea dreptul să stea angajaţii ministerului şi bineînţeles studenţii Academiei. Şi-a făcut bine socoteala că acolo chiria e modică, iar diferenţa din cei aproximativ 30 milioane lei vechi pe lună pe care o primea de la Parlament pentru cazare o s-o bage în buzunar pentru un pantofior, o gentuţă, o bluziţă, că n-o să pară de la ţară toţi cei patru ani cât mai are de stat prin Bucureşti.

Femeia asta are un tupeu de neimaginat nici chiar la escrocii dovediţi şi cu ştate vechi în societatea românească. A spus cu guriţa ei că are dreptul să stea în acel cămin pentru că face parte din comisia de învăţământ, deci este angajat al ministerului educaţiei. Nu i-a fi spus nimeni că ea este acolo în parlament pentru cu totul alte lucruri şi că nu are nici o legătură cu ministerul în cauză, în afară de faptul că trebuie să facă legi după care să fie condus acest minister?Teoria ei legată de faptul că a făcut economii la buget şi, în loc să cheltuiască statul 70 milioane lei pe lună pentru cazarea ei, cheltuieşte doar 30, nu stă în picioare pentru că dacă s-ar fi gândit la economie ar fi returnat banii care erau în plus după plata chiriei la casa de oaspeţi. A minţit de a rupt pentru că n-a putut să-şi depăşească condiţia de femeie de la ţară, care ajunsă în Bucureşti mai bine doarme în gară decât să dea bani la hotel... Aici e vorba de caracterul infect al unei individe care exploatează la maxim în folos personal circul mediatic făcut anul trecut! Dacă valoarea morală nu contează pentru ea, care este dascăl, atunci vai de foştii ei elevi.

Vizualizări: 196

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: