Ţeapă maghiară, la Motru

Firma maghiară care și-a bătut joc de drumul Târgu Jiu – Bumbești Jiu a mai dat o țeapă și la Motru. În anul 2009 Vegyepszer a câștigat licitația pentru alimentarea cu apă în patru localități componente ale municipiului Motru, numai că nu a executat nimic. A subcontractat lucrările la Uzina de Execuție și Foraje Motru și la societatea Eurodacos, care şi-au terminat treaba, numai că nu are cine să le deconteze lucrarea pentru că în anul 2011 firma maghiară a intrat în insolvență.

Ilie Petrescu, directorul Uzinei de Execuţie şi Foraje Motru, spune că are probleme financiare mari din cauza acestei lucrări şi îl face direct răspunzător de situaţie pe primarul municipiului Motru, Dorin Hanu, care nu doreşte să recepţioneze lucrarea. Petrescu spune că are de recuperat 1, 5 miliarde. Primarul Dorin Hanu spune că nu are nici o legatură cu această situaţie pentru că este o investiţie derulată prin Compania Naţională de Investiţii care se ocupă direct de lucrare şi că nu are cum să semneze recepţia pentru o investiţie nefinalizată.

Ilie Petrescu se teme ca va mai trage de această lucrare încă cinci ani pentru că este obligat să acorde garanţie lucrări efectuate iar forajele executate în 2009 pentru alimentarea cu apă de la Motru sunt deja nisipate, costurile de curăţare fiind foarte mari. „De trei ani aceste foraje nu funcţionează şi sunt pline de nisip. Noi trebuie să-i garantăm cinci ani“, a spus Petrescu. Primarul Dorin Hanu spune că va încerca să găsească o soluţie la Compania Naţională de Investiţii pentru a debloca situaţia.

Vizualizări: 205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: