Ţeparii cu scannere, mirosiţi de doi primari

Firma din Braşov care a păcălit 14 primari gorjeni să dea de la 10.000 de RON în sus pentru un scanner şi un soft a încercat să ţăpească mult mai mulţi aleşi locali. Doi dintre ei s-au prins din timp, pentru că au avut curiozitatea să citească prevederile contractului înainte de a-l semna. Este vorba de primarii din Turcineşti şi Schela, care ne-au povestit cum acţionau escrocii de la Braşov.

Ziarul Pandurul vă relata ieri cum o firmă intitulată pompos SC Sistemul Electronic de Arhivare, Criptare şi Informatizare Digitalizată SRL din Braşov a păcălit mai mulţi primari că le pune la dispoziţie gratuit un scanner, urmând ca, după o perioadă de probă, să revină pentru încheierea unui contract. Numai că primarii duşi frumos cu vorba de reprezentanţii firmei au semnat un Acord, pe care l-au citit abia când s-au trezit cu facturile de zeci de mii de lei noi.

Primarul din Turcineşti, Vasile Gogălniceanu, ne-a povestit cum acţionau escrocii. Aceştia le spuneau că arhivarea electronică a documentelor este obligatorie şi că firma lor este singura din ţară acreditată de Arhivele Naţionale să se ocupe de această activitate. „Am semnat un precontract pentru că era avantajoasă oferta lor. Nu am semnat direct contractul pentru că mi s-a părut dubios felul în care ei s-au prezentat, erau îmbrăcaţi elegant, au prezentat tot felul de legitimaţii şi insistau să batem palma cât mai repede”, a spus primarul Gogălniceanu. El susţine că a scăpat nepăcălit datorită contabilului primăriei. „Am un contabil foarte bun la primărie, el m-a ajutat să aflu dacă într-adevăr este obligatoriu să arhivăm documentele electronic, aşa cum susţineau respectivii. A doua zi de la semnarea precontractului am sunat la Arhivele Statului, unde ni s-a spus că am fost informaţi greşit şi că nu au trimis pe nimeni care să monteze acel Sistem de arhivare electronică a documentelor. Atunci am pus într-un plic precontractul şi o adresă prin care i-am informat că nu vrem să colaborăm cu ei, de atunci nu au mai dat niciun semn de viaţă ”, a spus acesta.

„Mă bucur că alţi primari au fost păcăliţi!”

Aristide Şebănescu, primarul localităţii Schela, susţine că şi el a fost informat despre costul acestui sistem de către reprezentanţii firmei în cauză, însă şi-a dat seama că este vorba de o păcăleală. „Eu tocmai vorbisem cu o firmă de la Târgu Jiu să-mi facă arhivare manuală, mă costa 2.300 de lei aşa că nu puteam să accept oferta celor de la Braşov, care era mult mai costisitoare. Eu mă bucur că alţi primari au fost păcăliţi, eu nu am fost! Să citească mai atenţi ce semnează”, a afirmat acesta.

Vă reamintim că cel puţin 14 primari din Gorj au fost păcăliţi de această firmă. Ei trebuie să plătească zeci de mii de lei pentru un scanner pe care de altfel nu-l folosesc. Cel mai grav este că nici măcar nu au ştiu că trebuie să plătească softul scanner-ului, pentru că nu au citit acordul înainte de a-l semna.

Citeşte şi:

Tupeu, prostie şi găuri de miliarde în bugetele locale

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: