O femeie cu „picioare de elefant“, scoasă de pompieri din spital

O femeie supraponderală a fost externată ieri din Secţia de Neurologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu cu ajutorul pompierilor. Din cauza greutăţii şi a unei boli genetice femeia se deplasează foarte greu, iar transportul acesteia la domiciliu era imposibil fără sprijinul pompierilor.

Bătrâna are 82 de ani şi locuieşte în judeţul Vâlcea. Acum ceva timp a venit în vizită la fiica ei care locuieşte în Târgu-Jiu, dar a suferit un accident vascular şi a ajuns la spital. Fiica acesteia susţine că bătrâna are peste 130 de kilograme şi suferă de o boală genetică. „A făcut un accident vascular grav şi am venit la spital. Tratamentul a dat rezultate şi acum pleacă din spital. Suferă de elefantiazis, care este o boală foarte rară şi este specifică negreselor, adică are picioare de elefant. Mai mult decât atât are şi peste 130 de kilograme şi nu se poate deplasa. De aceea cei de la spital au cerut sprijinul pompierilor”.

Medicul care a tratat-o pe bătrână susţine că aceasta a răspuns foarte bine la tratament, numai că a fost nevoie de ajutorul pompierilor pentru a o transporta la domiciliu din cauza problemelor de mobilitate. „A răspuns foarte bine la tratament, numai că are această problemă cu greutatea şi nu se deplasează”, a declarat Ioan Dogariu, şeful Secţiei de Neurologie.

Pompierii au mers în Secţia de Neurologie şi au coborât pacienta la ambulanţă, iar apoi au urcat-o până la etajul trei al unui bloc din Târgu-Jiu unde femeia locuieşte.

Vizualizări: 132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: