Călinoiu despre PSD: Pe 11 decembrie partidul va primi ce merită

Ion Călinoiu, candidat independent la Camera Deputaţilor, cere organelor legii să se autosesizeze în cazul lui Florin Cârciumaru, liderul PSD Gorj. Asta după a apărut o înregistrare în care Cârciumaru apare la o întâlnire cu romii din Târgu Jiu, unde s-ar fi dat bani şi s-ar fi făcut promisiuni pentru voturi. Întâlnirea conducerii PSD Gorj cu liderii romilor a avut loc la un restaurant din Târgu Jiu, iar în cadrul discuţiilor Cârciumaru le-ar fi cerut să nu-l voteze pe Ion Călinoiu. Romii, însă, l-au ţinut la curent pe Călinoiu cu ceea ce s-a întâmplat la acel restaurant.

Rep.: Sunt zvonuri că romii v-au spus că Florin Cârciumaru le-a cerut să nu voteze cu dumneavoastră. Este adevărat?
I.C.: Dacă romii m-au anunţat că domnul Cârciumaru le-a cerut să nu mă voteze, înseamnă că nu au fost de acord cu el. Am văzut şi eu, pe reţelele de socializare, ce s-a întâmplat acolo, iar după aceea mi s-a confirmat. Romii au fost mobilizaţi într-un restaurant, unde au fost prezenţi domnul Cârciumaru, Florescu, Weber, Văcaru şi fiecare a vorbit acolo ce a vrut, dar dacă a apărut acel film pe reţelele de socializare înseamnă că mulţi nu au fost de acord cu ei. Asemenea practici nu sunt bune, asemenea practici nu asigură încrederea că ne vom îndrepta, dar pe 11 decembrie, partidul va obţine ceea ce merită.

Rep.: Este pentru a doua oară când domnul Florin Cârciumaru complotează împotriva dumneavoastră?
I.C.: Eu n-am zis nimic nici atunci când nu m-am regăsit pe liste, nici acum nu zic nimic. Eu vorbesc cu oamenii, ceilalţi să facă ce vor, le spun însă alegătorilor să se uite atent pe listele fiecărui partid şi să vadă dacă persoanele respective le pot îndeplini proiectele pe care şi le doresc.

Rep.: În acel filmuleţ postat pe reţeaua de socializare, domnul Florin Cârciumaru le aminteşte romilor că i-a protejat şi că nu le-a demolat casele. Care este reacţia dumneavoastră vizavi de acest aspect?
I.C.: Nu sunt de acord cu asemenea practici. Oamenii trebuie dirijaţi de la început spre respectarea legii ori dacă s-a construit fără autorizaţie, înseamnă că cineva nu şi-a făcut datoria. Indiferent cine este, nu-i este permis să încalce legea. Eu am uitat să declar nişte bani, a uita este o lege a firii, dar am fost sancţionat de lege. Nu m-a ajutat nimeni să demonstrez că am încălcat legea, prin uitare, iar statul şi-a făcut datoria, aşa să-şi facă cu toată lumea. Cel care a încălcat legea să fie sancţionat.

Rep.: Sunt persoane care susţin că s-au împărţit bani romilor pentru a aduce voturi PSD, în baza unor tabele. Ce părere aveţi?
I.C.: E foarte grav, iar în aceste condiţii cer organelor abilitate să se autosesizeze. Instituţiile abilitate trebuie să facă cercetări şi să sancţioneze.

Vizualizări: 864

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: