Morega: Iriza e mai bun de 10 ori decât Barbu. Decât să votezi prostul altuia, mai bine prostul tău!

Dan Ilie Morega, preşedintele Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice, este dezamăgit de modul în care partidele politice îşi fac campanie electorală. Morega spune că întâlnirile cu electoratul sunt puţine, iar candidaţii nu vin cu programe concrete pentru Gorj. Fostul deputat a vorbit şi despre rezultatul alegerilor. L-a atacat pe Tudor Barbu, candidatul PNL la Senat, despre care spune că nu va mai prinde un mandat de parlamentar. Morega îl recomandă pentru un post de senator pe Scarlat Iriza, nu că ar fi mai competent, ci pentru că „mai bine votezi prostul tău, decât prostul altuia”.

Rep.: Cum vi se pare campania electorală pentru alegerile parlamentare?
D.I.M.: Campania pentru parlamentare este una anemică, am mers în teren, dar am găsit foarte puţini oameni de la partide care să se întâlnească cu electoratul. Sunt foarte slabi cei care se prezintă pe posturile de televiziune şi nu discută aproape nimic despre problemele legislative şi programele legate. Cele mai bune întâlniri le are PSD, asta denotă faptul că au organizaţii locale foarte tari. PNL are o campanie atipică, regii de aici, care se vor parlamentari, au dat comandă la organizaţiile locale să-i informeze când pot să-i adune pe preot, pe poliţist, pe profesori, directori, ei vor întâlniri numai cu spumă. Hello, băieţi, campania electorală se face cu oamenii simpli. Nu se face cu preotul, cu poliţistul, cu doctorul. Dacă ei cred că sunteţi buni vă sprijină.

Rep.: Ce părere aveţi despre campania partidelor mici?
D.I.M.: Cei de la ALDE au întâlniri firave, Dian Popescu, alias Marius, primeşte flit. Îi dau oamenii cu uşa în nas că n-a făcut nimic pentru Gorj. Flăcăul Lădaru scherlăie pe la nişte televiziuni şi radiouri de mama focului şi aduce prejudicii partidului, el are probleme cu toţi. PMP şi PRU fac campanie, dar au puţine întâlniri cu electoratul. Mă surprinde USR care spune că va lua un scor cu două cifre, dar este foarte posibil să nu intre în Gorj, în Parlament. Alianţa Noastră pentru România slab de tot, ce mai face figuraţie preşedintele PNŢCD, Matei Catrinoiu. La UDMR văd că acţionează Cristi Tudor şi n-ar fi imposibil să ajungă în Parlament, dacă le dau ungurii vreo 70% din voturi.

Rep.: Cum vedeţi campania domnului Ion Călinoiu?
D.I.M.: Călinoiu în nici un caz nu va ieşi deputat, lui i-ar trebui 24.000-28.000 de voturi. PSD chiar ar trebui să spună că Ion Călinoiu nu mai e membru PSD pentru că se va rupe din voturile PSD, care nu vor merge nicăieri, vor fi voturi care nu se redistribuie. Ţinând cont de cât rău a făcut Gorjului, Călinoiu ar trebui să se ducă undeva, într-o peşteră şi să se transforme în călugăr. A jumulit Gorjul o viaţă, acest individ care nu lipseşte niciodată de pe lângă Mitropolitul Irineu. Poate numai Irineu să-l mai bage în componenţa Consiliului Parohial la biserică de la Vâlcea, de unde e el.

Rep.: Care credeţi că va fi rezultatul alegerilor parlamentare în Gorj?
D.I.M: Din estimările Institutului de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice, PSD va câştiga în mod categoric un senator şi doi deputaţi, va câştiga în jur de 40-42%. În ceea ce-l priveşte pe Călinoiu, primarii care-l susţineau la început, acum au schimbat direcţia întrucât alocările de fonduri pentru investiţii nu le mai dă Călinoiu, le dă Cosmin Popescu. Ei ştiu că au nevoie de finanţări şi mai ştiu că partidul lor trebuie să ajungă la guvernare şi trebuie să tragă tare. Liberalii, la prima strigare, vor lua un deputat. Vâlceanu va fi deputat. Este foarte puţin probabil să iasă al doilea deputat, care se va bate cu PMP, ALDE, USR şi chiar PRU.

Rep.: Domnul Tudor Barbu nu va ieşi senator?
D.I.M.: Cine-i Barbu? Ostilitatea gorjenilor faţă de Barbu e una nemaiîntâlnită. Eu am stat de vorbă cu oamenii în teritoriu, iar toţi se întreabă cine l-a adus pe acest individ la Gorj, acest individ care nu a făcut nimic pentru judeţ, care a vândut Partidul Naţional Liberal la PD, iar liberalii nu mai există în structurile lor decât 10-15%. Eu îi sfătuiesc pe gorjeni să voteze alt senator, chiar pe Iriza. Iriza e mai bun de 10 ori decât Tudor Barbu. Mai bine îţi votezi prostul tău, decât prostul şi dobitocul altora. Le adresez rugămintea gorjenilor să nu voteze un străin de Gorj, care n-a făcut nimic pentru judeţ, dacă făcea îl adoptam, ca şi gorjean. El a venit în Gorj din Paşti în Crăciun, vorbind numai prostii.

Vizualizări: 897

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: