N-a mâncat de 3 luni! O gorjeancă are nevoie de ajutor

La începutul anului era o femeie ca oricare alta, iar acum se zbate între viață și moarte și are nevoie de ajutorul semenilor săi pentru a putea depăși cu bine cumpăna prin care trece. O gorjeancă de 37 de ani din Runcu a fost depistată în luna martie cu o tumoare pe creier, iar operația pe care a făcut-o atunci nu a dat rezultatele scontate. Boala a recidivat, iar de atunci biata femeie nu mai poate să mănânce sau să bea apă pentru că vomită tot ce bagă-n gură.

Un concert caritabil va fi organizat vineri seara pentru ajutorarea ei, dar și a unei fetițe din Târgu Jiu care, la rândul său, are probleme de sănătate după ce un medic din Capitală i-a montat o proteză greșită, iar unul din picioare nu mai poate crește.

A suferit deja două operaţii pe creier

Ramona Tivig și-a dat seama că are o problemă de sănătate la începutul primăverii, când a decis să își facă primele investigații medicale. O durea capul permanent și nu știa care e cauza. Când a aflat despre ce e vorba, a mers la București, în speranța că o intervenție chirurgicală o va scăpa de belele. „Pe 10 martie am făcut prima intervenție, dar boala a recidivat în același loc și problemele au reapărut. M-am operat din nou în luna mai, mi-a fost montat un dren, dar lucrurile nu au evoluat deloc în bine”, povestește, cu greutate, Ramona. Soțul și cei doi copii i-au fost alături permanent în această perioadă, iar eforturile făcute de ei, cele financiare în special, nu au mai putut fi suportate doar de familie. Cu bani împrumutați de la prieteni și rude, Petre Tivig a crezut că își va vedea soția sănătoasă după prima operație. A fost nevoie și de a doua intervenție chirurgicală și lucrurile nu se opresc aici, iar pentru familia sa problemele financiare nu mai pot fi rezolvate decât dacă cineva vine cu un ajutor. „După prima operație domnul doctor de la București a zis că nu se poate ca să recidiveze și totuși s-a întâmplat. A reoperat-o, dar starea ei e tot rea. Din luna martie nu a mâncat nimic. Tot ce îi dădeam vomita. Nici apa nu o putea suporta. A slăbit enorm. Lunea aceasta a fost prima dată când a început să mănânce puțin dintr-o pară și niște pește. Ne făcuserăm și noi planuri pentru copii, unde vor merge la liceu să învețe, dar acum, dacă am rămas fără nici un ban, vă dați seama că nu mai pleacă niciunde, rămân aici în comună”, spune Petre Tivig.

Copiii familiei, consiliaţi de psihologul şcolii

Situația celor doi copii ai familiei este îndeaproape urmărită de conducerea școlii și de psihologul unității de învățământ. Psihologul Anișoara Purece spune că a discutat inclusiv cu mama pentru a o încuraja și a o ajuta să treacă peste problemele de sănătate, mai ales că femeia era cea care își ajuta fiica să dezvolte o carieră în domeniul muzical. „Fata este în clasa a noua și pare să fi înțeles cât de cât problemele mamei sale, dar băiețelul este în clasa a opta și s-a cam lăsat dus. Nu mai este atât de motivat să învețe și tocmai de aceea am discutat cu el permanent. A promis că totul este în regulă, mai ales că urmează examenele de capacitate. Amândoi sunt copii isteți, se vede că provin dintr-o familie care le-a întărit anumite principii de viață, chiar dacă problemele pe care trebuie să le depășească sunt dificile”, spune Purece.

„Să le fim cu toții alături”

Pentru că în bugetul familiei nu mai există posibilități ca problemele financiare actuale să fie depășite, prietenii și rudele Ramonei Tivig au inițiat un concert pentru vineri seara, la Târgu Jiu, la ora 20.00. Omul de afaceri Călin Lemnaru a pus gratuit la dispoziția organizatorilor unul din localurile pe care le-a construit pe Digul Jiului, în zona fostului magazin Interex, tocmai din dorința de a ajuta. Concertul va fi unul neobișnuit pentru că muzica pe care o vor asculta cei prezenți va fi una religioasă. Primarul Adi Câmpeanu s-a implicat și el în campania de strângere de fonduri, după ce, în luna martie, autoritățile locale din Runcu au mai ajutat familia cu 5000 de lei. „Noi am ajutat cu 5.000 de lei încă din luna martie, dar acum am demarat o campanie la nivelul tuturor instituțiilor din subordinea noastră sau cu care colaborăm și care pot să ajute în acest sens. Sperăm ca la final să fie strânși banii cu care Ramona să poată să facă noua intervenție chirurgicală pentru a se face bine. Are acasă doi copii excepționali, băiatul dă vara aceasta capacitatea și vă dați seama ce greu îi este. Trebuie să le fim cu toții alături și să venim la acest concert pentru a ajuta cu oricât consideră fiecare de cuviință”, declară primarul.

Vizualizări: 25,010

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: