Cârţu ar putea reveni mai repede pe bancă

Antrenorul celor de la Pandurii nu va mai plăti amenda de 10 000 de lei aplicată de Comisia de Disciplină după ce şeful Şcolii Federale de Antrenori din cadrul FRF a recunoscut că Sorin Cârţu fusese învoit la întâlnirea antrenorilor de la începutul sezonului. Cârţu ar putea reveni chiar mai devreme de şase etape pe banca celor de la Pandurii pentru că azi se judecă, la Comisia de Recurs, memoriul depus de Pandurii Târgu Jiu pentru reducerea acestei sancţiuni. 
 Amendat pentru absenţa de la reunirea antrenorilor de la debutul noului sezon cu suma de 10 000 de lei, Cârţu ar putea fi iertat de plata acesteia după ce Mircea Rădulescu a recunoscut că tehnicianul pandurilor a fost învoit la cursul la care a participat Javier Clemente. "Am înaintat o cerere Comisiei de Disciplină a FRF pentru a-i anula amenda lui Sorin Cârţu, pentru că el este singurul care chiar a avut motive întemeiate pentru acea absenţă. Ştiu că a fost la nunta fiicei lui, mi-a şi spus înainte că nu poate veni, dar la final am dat lista cu toţi absenţii, pentru că aşa se procedează", a spus Mircea Rădulescu. Cârţu a motivat încă de atunci absenţa sa de la curs prin faptul că a fost prezent la nunta fiicei sale Ligia şi a precizat că l-a anunţat în timp util pe Mircea Rădulescu că nu va ajunge la Mogoşoaia. 
Un alt caz în care Sorin Cârţu a primit o suspendare de şase etape este cel al meciului cu FC Vaslui, partidă la care antrenorul gorjenilor a fost trimis în tribună. 
Cârţu a explicat imediat după meci, ştiind că va fi suspendat, că va face recurs şi va remotiva ceea ce a scris arbitrul de centru în raportul său. „Dacă ăsta e un motiv să dai afară pe cineva că vorbeşte cu un abritru care nu vede nişte evenimente grave pe teren, mai ales când cineva dă cu cotul într-un jucător când meciul este întrerupt, atunci nu este corect” constata Cârţu la momentul respectiv înainte de a formula memoriul pentru recurs. 
Secretarul general al clubului Pandurii consideră că, în cazul suspendării de şase etape dictate pentru aşa zisele incidente de la meciul cu FC Vaslui, în primă instanţă comisia a fost indusă în eroare şi încadrarea s-a făcut greşit în acest caz. "Clubul Pandurii Târgu Jiu consideră că s-a făcut o încadreare greşită şi Sorin Cârţu ar fi trebuit încadrat la articolul 53, alin.1, unde suspendarea ar fi fost până la două etape pentru proteste repetate, şi nu la atr. 65 alin.a, unde suspendarea e de la 6 la 8 jocuri pentru comportare jignitoare ori ameninţare la adresa oficialilor. N-au fost incidente la finalul meciului cu FC Vaslui între antrenor şi arbitri şi sancţiunea este mult prea drastică faţă de ceea ce s-a întâmplat la terenul de joc. Noi am făcut recurs şi sperăm ca această suspendare să fie redusă" a explicat ieri Daniel Băloi care azi va fi prezent împreună cu antrenorul Cârţu în faţa Comisiei de Recurs. 
Oficialii clubului consideră că echipa a fost afectată de absenţa antrenorului de pe bancă la ultimele două jocuri, ambele pierdute de Pandurii la Craiova şi acasă cu Internaţional. Acesta a fost nevoit să comunice telefonic cu secunzii la meciul de la Craiova iar la cel de pe teren propriu s-a aşezat în spatele băncii de rezerve de unde a dat indicaţii tot secunzilor. Unii dintre jucători sunt de părere că absenţa antrenorului de pe bancă nu a fost la baza celor două eşecuri consecutive ci doar relaxarea echipei după primele două victorii. „Nu cred că suspendarea antrenorului ne-a afectat dar eşecul are legătură cu o anumită relaxare a naostră după cele două victorii . Poate eram şi prea plini de noi cu acel loc I care a fost aşa doar o întâmplare” a precizat ieri Păcurar care crede că el şi colegii s-au cam „umflat în pene” avertizând că va fi un campionat foarte lung şi încă mai au mult de muncă. 


Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: