Vor primi bani pentru continuarea proiectelor

Imediat după sărbătorile Paştelui, deputatul de Gorj Severus Militaru, a făcut din nou un tur în localităţile colegiului său pentru a le duce primarilor acestora veştile bune : vor primi fonduri pentru continuarea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii locale. Baniim circa 3 milioane de lei, vin în contextul prevederilor O.G. 7/2006, iar parlamentarul PD L a pledat repetat pentru ca şi localităţile pe care le reprezintă şi care au începute asemenea proiecte să primească fondurile necesare derulării lor în continuare. Localităţile beneficiare ale acestor sume din colegiul în care a fost votat Militaru sunt Bolboşi, Borăscu, Negomir, Slivileşti şi Văgiuleşti. Cei mai mulţi bani merg la Borăscu, pentru construcţia unui pod peste râul Jilţ. În Bolboşi se va continua alimentarea cu apă a trei sate - Bolboşi, Bolboasa şi Bălăceşti, iar Negomirul va folosi fondurile pentru reabilitarea podurilor şi podeţelor din comună. La Văgiuleşti va fi dusă mai departe alimentarea cu apă potabilă în satele Murgileşti şi Covrigi cu ajutorul acestor lichidităţi, iar la Slivileşti va continua construcţia podurilor prinse în proiect. În judeţul Gorj 43 de proiecte au fost declarate eligibile în baza OG 7/2006, cea care a instituit programul de dezvoltare a infrastructurii în mediul rural. Ordonanţa îşi atinsese cam 60% din obiectivele propuse deoarece restul de 40 de procente din proiectele calificate nu mai aveau surse de finanţare, riscând să eşueze. De aceea, Guvernul Boc a alocat suma de 662 milioane RON în sprijinul lucrărilor de infrastructură rurală. Primăriile vor primi finanţarea proiectelor respective din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, alocate bugetelor locale, până la nivelul sumei rezultate în urma îndeplinirii procedurii de atribuire a contractului de achiziţie publică. 
Intervenţia deputatului Militaru pentru repartizarea banilor şi către localităţile din colegiul său este îmbucurătoare, cu atât mai mult cu cât a dovedit încă o dată că nu ţine cont în nici un fel de culoarea politică a primarilor, aşa cum greşit procedează administraţia judeţeană. Parlamentarul PD L, membru în comisia buget-finanţe, a mai întreprins acţiuni de acest gen acum două luni, la votarea bugetului public, când a adus colegiului său fonduri pentru construcţia unui cămin cultural, renovarea unei şcoli şi pentru încheierea proiectelor de restaurare a câtorva biserici din zona Motrului Deşi a fost criticat la vremea respectivă fiindcă a preferat să ceară punctual banii, Militaru spune că va continua să procedeze astfel ori de căte ori îi va sta în putere să contribuie la alocarea resurselor financiare în colegiul său, având în vedere modul preferenţial în care sunt distruibuiţi banii, odată intraţi în bugetul Consiliului Judeţean, care îşi protejează aliaţii politici în detrimentul vădit al primăriilor de altă culoare politică.
 “Le-am oferit din nou sprijinul meu tuturor primarilor din localitaţile colegiului IV şi am constatat că situaţia se schimbă în bine” a precizat deputatul PD L. El a remarcat că, spre deosebire de primele luni ale mandatului său, primarii sunt din ce în ce mai deschişi şi îi solicită ajutorul din ce în ce mai mult. Severus Militaru le-a cerut reprezentanţilor administrativi ai comunelor să urgenteze întocmirea de proiecte prin care să atragă fonduri europene nerambursabile în localităţile lor şi să susţină cu informaţii cetăţenii care doresc să beneficieze de posibilităţile de finanţare acordate de comunitatea europeană. Pentru renovarea şi dezvoltarea satelor sunt disponibili peste 1,54 miliarde de euro, care pot fi accesaţi din acest an până în 2013. Luând în considerare însă interesul mare pentru acestea, fondurile se pot epuiza înainte de termenul final. 


Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: