Cârțână nu a fost validat pentru funcția de prorector

PropunerilefăcutederectorulUniversitățiiConstantinBrâncuși(UCB)dinTârguJiu,MoiseBojincă,nusuntîntotdeaunapeplaculmembrilorSenatului.Acestlucrus-aîntâmplatșiînultimaședințădesenat,ceaavutlocmiercuri,cânddoarunuldintreprofesoriicucarerectorulnoualesdoreafacăechipă,afostvalidat.

Senatul UCB din Târgu Jiu, condus de Adrian Gorun, a validat doar unul dintre candidații propuși de rectorul universității, Moise Bojincă, pentru a îndeplini funcția de prorector. În timp ce profesorul universitar Mihai Cruceru a fost validat de Senat pentru această funcție, profesorul Marius Cârțână nu a fost acceptat. Mihai Cruceru, care a mai ocupat acest post și înainte de alegerile de la universitate, știe că va fi prorectorul UCB, însă despre colegul său nu a auzit nimic. ”Nu am participat la ședința de Senat. Cel care face propuneri pentru funcțiile de prorector este rectorul universității. Știu că am fost validat”, spune Mihai Cruceru. Rectorul Moise Bojincă spune că, pentru că nu au fost validate ambele candidaturi, o să se facă alte propuneri miercurea viitoare și pentru ocuparea poziției rămase momentan vacante. ”Domnul Cârțână nu a fost validat și urmează să facem din nou propuneri pentru acest post. Eu îl voi recomanda tot pe profesorul Marius Cârțână. Nu știu ce s-a întâmplat, probabil o neînțelegere între membrii senatului”, susține Moise Boșincă. Surse din cadrul UCB spun că profesorul Cârțână nu ar fi fost acceptat de această dată pentru respectiva poziție deoarece în acest caz ar fi preferată Laura Trocan, prodecanul de la Facultatea de Drept.

LISTA

Interesant este că pe lista propunerilor pentru echipa managerială, întocmită de Moise Bojincă pentru alegerile la funcția de rector profesorul Mihai Cruceru nu apare. Pe această listă sunt nominalizați Liviu Marius Cârțână, Florin Grofu, Vasile Lupulescu și Nicolae Ecobici.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: