Ploaie şi grindină la Gorj

Vremea s-a schimbat brusc ieri la prânz în mai tot judeţul, avertizările de cod galben emise de meteorologi adeverindu-se măcar pentru câteva ore. Cantităţi însemnate de precipitaţii au căzut din abundenţă mai peste tot, fără a se înregistra însă inundaţii, în apropiere de Târgu Jiu fiind semnalate şi căderi de grindină.

La Vârţ şi Scoarţa, pentru vreo două ore, peisajul a redevenit parţial alb, oamenii mulţumindu-se că nu au apucat să pună prea multe răsaduri în grădină pentru a înregistra pagube. „Pe la pomi a mai doborât din flori şi apucasem să pun nişte roşii, pe care mi le-a pus acum la pământ. Am norocul că am acoperit solarul la timp şi mai am acolo pentru a repune o serie nouă, că altfel rămânem cu grădina goală”, a spus o bătrână care a povestit că timp de vreun sfert de oră grindina a căzut la Scoarţa fără întrerupere. Avertizarea de cod galben emisă de meteorologi expiră azi, pentru Gorj prognozele indicând vreme frumoasă de acum încolo, la sfârşitul săptămânii temperaturile putând trece şi de 25 de grade Celsius.

Ploaia a aglomerat şi mai mult traficul în oraş, dar şi pe drumurile din judeţ, Poliţia având o serie de recomandări pentru şoferi, în vederea unei deplasări în siguranţă. „Pentru preîntâmpinarea evenimentelor nedorite, le recomandăm conducătorilor auto să efectueze fiecare manevră în trafic doar după o temeinică asigurare şi să folosească luminile de întâlnire ziua pe toate categoriile de drumuri. Rafalele de vânt laterale modifică ţinuta de drum a maşinilor, cu atât mai mult cu cât viteza cu care se circulă este mai mare. Totodată, trebuie evitate oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe”, menţionează subcomisarul Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, în speranţa că sfaturile oferite vă pot scuti de eventuale neplăceri.

Vizualizări: 200

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: