Comisia Europeană aprobă ajutoare de stat pentru agricultorii români

România va primi o schemă de ajutor de stat în valoare de 241 de milioane de euro (1,2 miliarde de lei) pentru a sprijini producătorii agricoli în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei. Decizia a fost luată astăzi de Comisia Europeană.

Această măsură vine în întâmpinarea dificultăților cu care se confruntă sectorul producției de plante agricole primare, în special producătorii de cereale de iarnă și rapiță.

Ajutorul constă în granturi directe, iar beneficiarii vor putea primi sume de până la 280.000 de euro fiecare. Fondurile sunt direcționate către menținerea lichidității producătorilor agricoli, ajutându-i să facă față provocărilor pieței agricole generate de conflictul din Ucraina. Această schemă este în vigoare până la 30 iunie 2024.

De asemenea, Comisia Europeană a aprobat o altă schemă de ajutor de stat în valoare de 56 de milioane de euro, destinată sectoarelor porcinelor și păsărilor de curte din România. În acest caz, limita maximă acordată unui crescător nu poate depăși 280.000 de euro.

Vizualizări: 959

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: