Ce a prezis marmota Phil, cel mai cunoscut 'meteorolog' din SUA!

Celebra marmotă cunoscută sub numele de Phil a ieşit vineri din vizuina sa din Pennsylvania şi „nu şi-a văzut umbra”. Americanii cred că acesta este un semn că temperaturile mai calde ale primăverii vor sosi mai devreme în America de Nord.

Mii de oameni s-au adunat în zori în Punxsutawney, un orăşel situat la nord-est de Pittsburgh, pentru a sărbători Ziua Cârtiţei (a marmotei cum e cunoscută la americani) şi pentru a-l vedea pe Phil ieşind din trunchiul său de copac pentru a oferi prognoza meteo anuală.

„Ceea ce nu a oferit această vreme este o umbră sau un motiv pentru a se ascunde. Veşti bune în această Zi a Cârtiţei. O primăvară timpurie este pe drum", a citit „traducătorul” oficial al lui Phil într-o proclamaţie, în aplauzele mulţimii care a asistat la evenimentul pus în scenă în fiecare zi de 2 februarie în acest oraş din Pennsylvania.

Potrivit legendei, dacă rozătoarea îşi vede umbra în Ziua Cârtiţei, vremea friguroasă şi viscolită va persista timp de şase săptămâni. Dacă este înnorat şi nu apare nicio umbră, se apropie începutul primăverii.

Evenimentul vine de la un ritual străvechi adus în America de imigranţii germani care s-au stabilit în ceea ce este acum statul Pennsylvania. Prima celebrare oficială a Zilei Cârtiţei a avut loc în 1886, potrivit Clubului Cârtiţei Punxsutawney.

Galerie foto


Vizualizări: 1,724

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Externe:

Citește și: