Energia a debutat cu victorii în amicale

Handbaliştii de la Energia Pandurii au susţinut în weekend primele teste din această vară. Gorjenii şi-au încercat forţele pentru început cu un adversar modest, Minaur Baia mare, echipă aflată acum în reconstrucţie şi care are mulţi tineri în componenţă. Cum Energia e în avans şi cu pregătirea şi este superioară adversarului de divizia A, elevii lui Liviu Andrieş nu au avut probleme să se impună în aceste prime două meciuri amicale.

Divizionara A Minaur Baia Mare a sosit în acest weekend la Târgu Jiu pentru două meciuri amicale în compania Energiei Pandurii. După aproximativ o lună de antrenamente fizice şi câteva antrenamente în sală, handbaliştii aşteptau să înceapă seria de jocuri de verificare şi turnee amicale prin care vor putea vedea cât de bine s-au pregătit.

Două victorii clare

Primul joc amical programat vineri seara s-a încheiat cu o victorie clară a handbaliştilor lui Andrieş care s-au impus cu 34-23 (19-11). Jucătorii Energiei au arătat poftă de joc în prima parte a meciului în care au marcat de 19 ori dar în repriza a doua au mai redus turaţia.  Până la finalul partidei amicale însă Energia a păstrat un avantaj constant de aproximativ 10 puncte impunându-se cu o diferenţă de 11 puncte. Cel de-al doilea meci nu a mai avut acelaşi ritm şi nici aceiaşi diferenţă dar s-au marcat mai multe goluri. În meciul de sâmbătă dimineaţă elevii lui Andrieş au părut mai obosiţi şi au cedat teren în prima repriză când Minaur a condus pe tabelă dar la pauză s-a intrat la egalitate, scor 13-13.  În repriza a doua gorjenii s-au mai trezit la realitate şi au preluat conducerea reuşind să se impună şi în acest al doilea test cu scorul de 37-34. Antrenorul Liviu Andrieş s-a declarat mulţumit de cele două teste care l-au ajutat să îşi dea seama unde se află echipa cu pregătirea de vară şi ce ar mai fi de remediat înaintea începerii turneelor amicale.

Primele teste pentru Jelovcan

Portarul sloven Rok Jelovcan care a sosit săptămâna trecută la probe la Energia a fost testat în aceste prime două jocuri. Slovenul în vârstă de 25 de ani a jucat ultima dată la RK Krsko şi are calităţi bune după cum a apreciat antrenorul Andrieş, nemulţumit totuşi de statura acestuia. Totuşi criteriul de bază pentru un eventual transfer rămâne contribuţia din teren a acestuia tehnicianul precizând că nu este edificat după doar două meciuri şi acestea în faţa unui adversar mult inferior: „Nu pot să dau un verdict după doar două meciuri. Am mai spus, stă bine în poartă, n-a apărat rău, dar trebuie să ținem cont și de faptul că a fost testat în fața unei echipe din eșalonul doi. În Liga Națională sunt alți adversari, alte șuturi de apărat. Rămâne să vedem și care vor fi pretențiile sale, dar asta e treaba conducerii”.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: