Iliescu va avea, în sfârşit, „complet legal”?

„Teama” fostului director comercial de la Complexul Energetic Rovinari cum că, în curând, nu va mai avea cine să îl judece la Tribunalul Gorj, la câte amânări a suferit procesul său cu unitatea la care a fost şef până acum doi ani s-au adeverit ieri. Gheorghe Iliescu a aflat, cu surprindere, că magistraţii care s-au abţinut în a judeca pentru a treia oară cazul său au colegi care vor constitui la următorul termen de judecată „un complet legal”, formulare care pe fostul director comercial l-a bulversat complet.

„Procedurile din acest proces sunt atât de complicate, şi probabil, chiar plictisitoare, dar totdeauna interesante. Aşa cum spuneam la începutul primăverii, la Târgu Jiu va fi destul de greoi să mai existe magistraţi care să nu se fi pronunţat anterior în acest dosar şi care acum să poată să vină să judece. La termenul anterior două doamne judecător au formulat cerere de abţinere, iar acum s-a dat un nou termen pentru ca atunci să se constituie ceea ce reprezentanţii instanţei denumesc a fi complet legal de judecată. Eu nu ştiu ce înseamnă complet legal, dar pot să întreb dacă celelalte au fost ilegale-”, întreabă Iliescu.

Fostul director comercial a fost demis chiar în urmă cu doi ani, pe 12 mai 2007, de consiliul de administraţie al CE Rovinari din funcţia de director comercial, decizia fiind luată la propunerea fostului „general” din acea perioadă, Laurenţiu Ciurel. Iliescu era internat în spital în acea perioadă şi, conform, legii nu putea fi demis, lucru pe care o instanţă de judecată l-a şi admis. O alta nu l-a luat însă în calcul, Curtea de Apel Craiova dispunând până acum rejudecarea de două ori a procesului la Tribunalul Gorj. Deocamdată scorul este 1-1, sentinţa pe care magistraţii o vor pronunţa acum urmând să încline categoric balanţa dreptăţii într-o parte sau alta.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: