„Spiru Haret”, Şcoală Europeană pentru a doua oară

Colegiul Naţional „Spiru Haret” s-a dovedit a fi câştigătorul de anul acesta la competiţia naţională pentru câştigarea titlului de Şcoală Europeană. Alături de alte colegii din judeţ, „Spiru Haret” a reprezentat Gorjul la Bucureşti şi s-a întors triumfător. „Titlul de şcoală europeană se acordă o singură dată şi este valabil trei ani. Se acordă acelor instituţii de învăţământ care sunt implicate în programe şi proiecte de cooperare europeană şi care au activitate cu valoare europeană. Din fericire, noi am corespuns anul acesta cerinţelor”, a declarat Carmen Cosmulescu, director adjunct al Colegiului Naţional „Spiru Haret” din Târgu Jiu. În judeţul Gorj mai sunt doar două licee care se pot mândri că au titlul de Şcoală Eropeană. Printre acestea se numără Liceul Tehnologic Nr.2 şi Colegiul Naţional „Virgil Madgearu”, care a obţinut titlul anul trecut.

Proiecte precum „Comenius” sau „Euroscola” au stat la baza triumfului Colegiului Naţional „Spiru Haret” şi asta pentru că elevii s-au arătat extrem de deschişi când a venit vorba de schimburi de experienţe între ei şi alţi elevi europeni. „La primul titlu ne-a ajutat foarte mult proiectul european „Comenius”, pe care l-am derulat timp de trei ani cu şcoli partenere din Italia, Franţa, Turcia şi liceul de artă din Arad. Anul acesta, la obţinerea certificatului de şcoală europeană, a contribuit foarte mult competiţia naţională şi apoi europeană „Euroscola”, la care au participat 28 de elevi şi trei profesori coordonatori cu tema „Teatrul în şcolile din Europa”, a declarat Carmen Cosmulescu.

Titlul de şcoală europeană le-a fost acordat în cadrul festiv pe 22 aprilie 2010 chiar de Ministrul Educaţiei. „Nu putem mândri mai ales pentru faptul că suntem prima şcoală din judeţ care are titlul de două ori dar şi pentru că certificatul ne-a ridicat foarte mult prestigiul în comunitate şi ne motivează să ne ridicăm la standardele impuse de această denumire”, a precizat Carmen Cosmulescu.

Chiar dacă acum trei ani, la obţinerea primului titlu, Colegiul Naţional „Spiru Haret” a primit pe lângă titlu şi certificat şi suma de 4.500 de lei pentru dotarea liceului, anul acesta se pare că lipsa fondurilor s-a făcut simţită dăruind câştigătorilor doar certificatul şi o machetă.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: