1 Decembrie, la Târgu Jiu

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită la Târgu Jiu printr-o serie de manifestări ce vor avea loc în Piaţa Prefecturii. Activităţile vor începe, la orele 10.00, cu un ceremonial militar şi religios, urmat de alocuţiunile autorităţilor locale şi judeţene. De asemenea, va avea loc şi momentul literar- muzical- coregrafic- evocator “Pururi uniţi sub tricolor” susţinut de Şcoala Populară de Artă. Între orele 17.30-18.00 va avea loc un spectacol de muzică populară şi colinde susţinut de Ansamblul Artistic “Doina Gorjului”. Iluminatul festiv va fi inaugurat la orele 18.00, după care târgujienii pot asista din nou la un spectacol de muzică populară care se va încheia la orele 19.30.

Alte ştiri pe scurt:

Expoziţie foto documentară la Muzeu

Muzeul de Istorie şi Arheologie “Alexandru Ştefulescu” din Târgu Jiu va găzdui azi vernisajul expoziţiei “1 Decembrie- Ziua Naţională a României”, alături de un spectacol muzical-literar susţinut de elevii Şcolii Generale “Ecaterina Teodoroiu”, coordonaţi de prof. Olivia Dobrescu. În cadrul expoziţiei vor fi prezentate fotografii şi documente vechi referitoare la Marea Unire. La acest eveniment va participa şi un grup de deţinuţi de la Penitenciarul Târgu Jiu. (D.M.)

9000 lei pentru masa târgujienilor

Primăria Târgu Jiu a alocat suma de 9000 lei pentru masa festivă tradiţională organizată cu prilejul Zilei Naţionale a României. Peste 1300 de persoane sunt aşteptate, mâine, la Restaurantul “Brâncuşi” pentru a servi câte o porţie de fasole cu ciolan şi a bea vin fiert. (D.M.)

La mulţi ani!

Gorjenii sărbătoresc astăzi Sf. Andrei, una dintre cele mai cunoscute sărbători creştine renumite atât pentru importanţa religioasă cât şi pentru miturile legate de ea. Se zice că astăzi nu este bine să se măture în casă, să se ducă gunoiul sau să ne pieptănăm. În Gorj peste 8.000 de oameni îşi serbează astăzi ziua numelui printre care 4.150 de persoane poartă prenumele Andrei şi 4.655 de femei care se numesc Andreea. (C.S)

Vizualizări: 203

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: