10 la sută din firmele din Târgu-Jiu, amendate pentru gunoaie

10% dintre societăţile din Târgu Jiu sunt sancţionate în mod repetat de către Garda de Mediu şi poliţiştii comunitari pentru că aruncă la colţ de stradă gunoiul. Firmele în cauză nu au contract cu firma de colectare a deşeurilor din oraş motiv pentru care nu au nici unde să depoziteze gunoiul.

Contractul cu o firmă de salubrizare costă 95 de lei metru cub pe lună.

Un localnic din apropiere de cartierul Obreja din Târgu Jiu a reclamat pe www.domnuleprimar.ro faptul că un agent economic din zonă aruncă gunoiul la voia întâmplării. Reprezentanţii societăţii care se ocupă cu salubrizarea oraşului s-au deplasat la faţa locului, au constatat că este vorba de un bar care nu mai desfăşoară activitate şi care într-adevăr nu avea contract cu ei. „Barul în cauză a fost închis. Noi nu putem obliga agenţii economici să colaboreze cu noi. 90% dintre agenţii economici din oraş au contract cu noi, ceilalţi nu ştim unde depozitează gunoiul“, a precizat Luis Popa, administrator Polaris.

Poliţiştii comunitari susţin că nu este singurul caz, zeci de agenţi economici preferă să arunce gunoiul în şanţul de la marginea drumului decât să plătească firmei de salubrizare. „Am aplicat foarte multe sancţiuni, atât noi cât şi Garda de Mediu, sunt mulţi care nu au contract cu firma de salubrizare şi depozitează gunoiul la marginea oraşului darn u avem ce le face decât să-i sancţionăm“, a  precizat Ion Tudor, directorul Poliţiei Locale Târgu Jiu. 

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: