11 absenţi la reunirea echipei Pandurii

Pandurii şi-au reluat ieri pregătirea cu un efectiv redus numeric, o mare parte dintre jucători fiind învoiţi de conducere sau antrenor pentru câteva zile. Doar o mică parte dintre cei care au evoluat în tur şi vor mai continua să joace la Pandurii şi în retur, au răspuns prezent la reunirea care a avut loc la ora 15:00 la stadion. Este vorba de 11 dintre jucătorii pe care antrenorul Liviu Ciobotariu se va baza şi în retur, alături de aceştia fiind prezenţi şi doi dintre cei la care conducerea spunea că a renunţat deja. Au fost convocaţi de asemenea la primul antrenament şi cinci dintre tinerii de la echipa a doua care sunt în atenţia tehnicianului primei echipe.

Mai harnici decât celelalte echipe din prima ligă s-au dovedit a fi doar o parte dintre jucătorii de la Pandurii, cei care ieri au răspuns prezent la primul antrenament al anului. Adică, practic jumătate din cei 22 care sunt pe lista antrenorului Ciobotariu şi pentru retur. Singura nouă achiziţie din lotul actual este Youssouf Kamara care a semnat înainte de sărbători contractul cu Pandurii. Ivorianul a sosit  de două zile la Târgu Jiu fiind azi prezent la primul antrenament al anului.

Doar unsprezece au răspuns prezent la reunire

La primul antrenament au fost totuşi 18 jucători, însă doar unsprezece din lotul de bază. Este vorba de Nalaţi, Tilincă, Kamara, Murgan, Chibulcutean, Stângă, Rusu, Grecu, Popete, Ghindeanu şi Livshit care fac parte din lotul echipei Pandurii, de Stancu şi Popa care nu mai intră în vederile antrenorului, situaţia lor fiind neclară şi de Vlăduţi, Rada, Avramescu, Tătaru şi Pleaşcă, jucători ai echipei Pandurii II care vor fi cooptaţi de antrenorul Liviu Ciobotariu în lotul echipei mari, acesta urmând să-l mai convoace la echipă şi pe Diaconu care nu a fost prezent azi la reunire. Aceştia au efectuat un prim antrenament de acomodare pe terenul sintetic din Complexul Sportiv Municipal, antrenorul Ciobotariu explicând cu această ocazie şi de ce a ales ca echipa sa să se reunească mai devreme: ”Am căzut de acord cu conducerea clubului că e mai bine să ne reunim pe data de 5 ianuarie pentru a avea la dispoziţie câteva zile de reacomodare a organismului la efort pentru că după aceea vom intra în efort maximal. Este mult mai bine să începem mai devreme pentru că nu avem prea mult timp la dispoziţie deoarece campionatul începe pe data de 20 februarie şi este normal să avem timp să ne pregătim”.

O echipă întreagă de absenţi motivat

Au lipsit motivat de la primul antrenament jucătorii străini care din diverse motive mai întârzie câteva zile, respectiv Cardoso, Tremonti, Mingote, Martinovic, Raskovic, Stromajer şi Lazic precum şi românii  Stanca, Păcurar, Dedu şi Hidişan, cu toţii învoiţi de antrenor. Tehnicianul pandurilor a precizat că jucătorii străini care au absentat de la reunire au fost învoiţi, la fel ca şi trei dintre românii din lot care au anunţat că au diverse probleme: ”Am discutat cu unii jucători care mi-au cerut să-i învoiesc. Sârbii au pe data de 7 ianuarie Crăciunul şi era normal să-i las să petreacă alături de familii aşa cum şi noi am petrecut. Mai sunt doi jucători care au probleme cu examenele la facultate, Păcurar şi Stanca, dar şi unii care au probleme personale cum e Hidişan care a avut o problemă în familie. Mai sunt brazilienii Cardoso şi Tremonti care mai întârzie câteva zile din cauza curselor aeriene dar pe data de 8 ianuarie toată lumea va fi prezentă la antrenamente”.

De la reunirea de ieri a lipsit şi Mugurel Dedu, jucător care a fost operat în cursul lunii decembrie la umăr şi care se află în perioada de recuperare iar Ghindeanu a fost singurul din lot s-a antrenat separat de restul echipei el nefiind complet recuperat după o accidentare din tur. ”Cu probleme medicale e doar Dedu care a fost operat, el are cele mai mari probleme şi nu ştiu dacă îl putem recupera până la prima etapă. Ceilalţi jucători sunt mai bine, am vorbit şi cu Ghindeanu care a zis că este mult mai bine şi probabil că în două săptămâni maxim va intra normal la antrenamente. Cu Tremonti nu am apucat să discut dar cred că nu mai are probleme după operaţia din toamnă”, a mai precizat Ciobotariu referitor la jucătorii care s-au confruntat cu unele probleme medicale.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: