11 confirmări pe pestă porcină în Gorj. Alarmă falsă la Bălești!

Nicolae Călescu, directorul Direcției Sanitar Veterinare Gorj, a venit joi cu precizări legate de evoluția pestei porcine în Gorj. “În total am 11 confirmări și două suspiciuni. Sunt suspiciuni la Târgu Jiu și Slivilești. Sunt 11 focare confirmate de la începutul bolii, în Crușeț, Runcu, Ionești, Brănești, Târgu Jiu”, a spus Călescu.

Acesta a precizat că suspiciunea de la Bălești nu s-a confirmat. “Este focarul confirmat pe Aleea Mehedinți din Târgu Jiu, instalăm filtru rutier acolo timp de șapte zile. La Bălești nu e nimic, a fost o suspiciune la Ceauru, s-a recoltat o probă de la un porc, dar nu s-a confirmat boala”, a spus directorul DSVSA.

Focarul confirmat în Târgu Jiu nu este cel din care au fost ridicați miercuri doi porci morți, aici nefiind gata analizele. “În Târgu Jiu este un singur focar confirmat, cu patru porci morți. Unde au fost luați miercuri cei doi porci care au murit nu avem confirmarea oficială. Dacă se mai confirmă un focar, vom trece la uciderea preventivă în Târgu Jiu”, a mai spus Călescu.

Gorjul a fost ocolit anul trecut de această boală, dar în acest an situația s-a schimbat complet. (R.S.)

Vizualizări: 3,081

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: