11 victime din accidente rutiere

6 accidente de circulaţie au fost înregistrate pe şosele din judeţul Gorj, pe parcursul zilei de duminică, 9 octombrie. Neatenţia sau imprudenţa în conducere, precum şi viteza neadaptată la condiţiile de carosabil umed au fost principalele cauze de producere ale acestor accidente. Urmările:  11 persoane, conducători auto sau pasageri, au suferit leziuni corporale, fiind transportate la spital pentru acordare de îngrijiri medicale.

 

         Exemplificăm:

În după-amiaza zilei de duminică, la orele 16:50, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Tismana au fost sesizaţi telefonic de către un participant la traficul rutier, despre faptul că pe DN 67 D Tismana, în punctul „Dumbrava”, s-a produs un accident de circulaţie soldat cu victime.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului s-a constatat că S.M., de 20 ani, din municipiul Tg. Jiu, în timp ce conducea un autoturism pe DN 67 D, din direcţia Tismana în direcţia Tg. Jiu, la Km 23+400 m, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, carosabilul fiind umed, a pierdut controlul asupra volanului şi a intrat în coliziune cu nişte copaci din afara parţii carosabile, răsturnându-se.

În urma impactului, conducătorul auto, care purta centura de siguranţă, a suferit leziuni corporale uşoare şi a fost transportat la spital pentru investigaţii şi acordare de îngrijiri medicale..

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

La orele 18:07, pe DE 79 s-a produs un alt accident de circulaţie.

Cercetările efectuate la faţa locului au concluzionat că şi acest accident de circulaţie s-a produs pe fondul neadaptării vitezei de deplasare la condiţiile de drum.

Conducătoarea auto, S.N., de 47 ani, din municipiul Petroşani, judeţul Hunedoara, în timp ce conducea un autoturism din direcţia Bumbeşti Jiu – Petroşani, la Km 110+400 m, într-o curbă uşoara la dreapta nu a adaptat viteza la condiţiile unui carosabil umed, a pierdut controlul direcţiei şi, pătrunzând pe contrasens, a  intrat în coliziune cu autoturismul condus regulamentar din sens opus de către D.E., de 57 ani, din municipiul Târgu. Jiu.

În urma impactului a rezultat accidentarea uşoară a două pasagere de 54, respectiv 56 de ani, aflate în autovehiculul condus de către D.E. .

Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

La orele 19:15, poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Tg. Cărbuneşti au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112, de către P.V.A., de 19 ani, din comuna Berleşti, judeţul Gorj, despre faptul că, pe DJ 675 C - Pojaru, în comuna Bustuchin, a fost implicat într-un accident de circulaţie soldat cu victime.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului s-a constatat că C.I., de 19 ani,  din comuna Bustuchin, în timp ce conducea un autoturism din direcţia sat Bustuchin - Logreşti, nu a semnalizat corespunzător schimbarea direcţiei de mers, iar în aceste împrejurări a fost tamponat din spate de autoturismul condus de către apelant.

Urmare a accidentului, P.V.A. a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul orăşenesc Tg. Cărbuneşti pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative.

 În seara aceleiaşi zile, la orele 22:54, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Teleşti au fost sesizaţi prin apelul de urgenţă 112, de către un participant la traficul rutier, cu privire la faptul că pe DN 67, pe raza comunei Teleşti, s-a produs un accident rutier soldat cu o victimă.

Din primele cercetări efectuate la faţa locului s-a constatat că şoferul, C.I., de 43 ani, din municipiul Motru, în timp ce conducea autoturismul proprietate personală pe DN 67 – Teleşti, din direcţia Câlnic în direcţia Băleşti, la km. 66+400 m, din cauza imprudenţei în conducere, a pierdut controlul volanului, a pătruns pe contrasens şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile, pe partea stângă a drumului.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a conducătorului autoturismului, care a fost transportat cu ambulanţa la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean „Tudor Vladimirescu” din Tg. Jiu.

Datorită stării post-traumatice, conducătorul autoturismului nu a putut fi testat cu aparatul etilotest, acestuia fiindu-i recoltate două probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

IPJ Gorj

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: