12 vânători s-au distrat împuşcând pescarii amatori

Doisprezece vânători şi un angajat al Agenţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Gorj sunt cercetaţi penal pentru distrugere. Vânătorii şi un angajat al AJVPS erau miercuri seara la poligonul de la Turcineşti, dar în loc să tragă în ţinte, au tras spre oamenii care pescuiau pe lacul din apropiere. Nu i-au nimerit, însă au ciuruit o maşină. Cei implicaţi au fost duşi la poliţie, unde au fost audiaţi până târziu în noapte.

Proprietarul autoturismul s-a speriat când a văzut că spre maşina lui vin alice şi este ciuruită şi a sunat la numărul de urgenţă 112. Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului şi i-au audiat pe cei 13 angajaţi ai AJVPS, ore bune, până târziu în noapte. Proprietarul maşinii, care se afla la pescuit, a făcut plângere penală la poliţie pentru că s-a ales cu maşina ciuruită de alice. “Am primit o sesizare cum că maşina unui cetăţean a fost distrusă în timp ce se afla la pescuit în localitatea Turcineşti, iar alicele provenite de la armele celor care se antrenau în Poligon au ricoşat şi au ajuns în maşina bărbatului. Cei prezenţi acolo sunt cercetaţi penal pentru distrugere“, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj.

Poliţiştii trebuie să descopere un vinovat din 13

Poliţiştii îi cercetează acum pe cei 13 bărbaţi care se antrenau în Poligon pentru a descoperi care este vinovatul. Misiunea oamenilor legii este însă una foarte grea. Până când lucrurile vor fi lămurite toţi sunt cercetaţi penal pentru distrugere.

Directorul AJVPS, Nicolae Tonca, le ia apărarea vânătorilor şi spune că de vină este şi proprietarul autoturismului, care a intrat să pescuiască în apropierea poligonului. “Ce căuta să pescuiască în apropierea Poligonului, în special într-o zi în care se fac antrenamente? Poligonul este supravegheat şi nu ar fi trebuit lăsat să pescuiască în zonă, în special că acolo se foloseşte şi muniţie“, a precizat Nicolae Tonca, directorul AJVPS.

Cel care va fi găsit vinovat riscă să petreacă în spatele gratiilor între o lună şi 2 ani pentru distrugere sau să se aleagă cu o simplă amendă.

Vizualizări: 241

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: