Sindicalistul Pisc, de acord cu turnătorul „Dragnea”

Preşedintele federaţiei sindicale „Energetica”, Ion Pisc Scrădeanu, susţine în continuare că nu a colaborat cu fosta Securitate, în ciuda informaţiilor oficiale oferite de CNSAS în acest sens. Pisc spune că a contestat în instanţă raportul prin care Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a stabilit că a fost informator în perioada 1982 – 1989, sub numele conspirativ „Dragnea”. Interesant este că părerile de astăzi ale lui Pisc coincid cu cele ale turnătorului de acum 25 de ani.

Liderul sindical Ion Pisc Scrădeanu a contestat în instanţă raportul prin care CNSAS a comunicat că acesta, pe vremea când era lăcătuş-mecanic la GSMC Vulcan Bucureşti, şantier 7 Craiova, lot I.E. Rovinari, a fost racolat ca informator. Numele conspirativ al lui Pisc Scrădeanu, cu care semna notele informative, era Dragnea. Potrivit CNSAS, actualul lider sindical şi-a desfăşurat activitatea de informator din 1982 până în 1989, când a căzut regimul comunist.

Sindicalistul Pisc a declarat marţi, la Gorj TV, în cadrul emisiunii „Provocare la adevăr”, că nu a fost informator şi că a contestat în instanţă cele spuse de CNSAS: „Nu am fost niciodată informator al securităţii, acest lucru îl consider o emanaţie a celor care nu înghit faptul că am stat prea mult pe scenele din Bucureşti pentru binele celor din ţara asta. Eu am contestat în instanţă această acţiune a CNSAS. Nu am fost informator şi la viaţa mea am făcut numai bine şi în continuare voi face numai bine”.

„Aş repeta oricând că e slab pregătit profesional”

Gorjeanul Constantin Buzuloiu s-a recunoscut într-una din turnătoriile lui Pisc Scrădeanu, datată 20 mai 1987. Buzuloiu a făcut şi şase luni de puşcărie după ce a fost turnat la Securitate, astfel că se judecă acum cu statul român, de la care cere daune de 500.000 de RON. Sindicalistul Ion Pisc Scrădeanu a declarat la Gorj TV că îl cunoaşte foarte bine pe Buzuloiu, care i-a fost coleg de serviciu, dar despre care nu a ar fi făcut nicio notă informativă. Paradoxal, părerea de acum a lui Pisc despre Buzuloiu este aceeaşi pe care o avea turnătorul Dragnea cu peste două decenii în urmă.

Iată ce credea turnătorul Dragnea în 1987: „Vă informez că în virtutea relaţiilor profesionale am avut posibilitatea să-l cunosc şi să discut cu numitul B.C., subinginer la I.E. Rovinari. Cu aceste ocazii am constatat că acesta era slab pregătit profesional, nu era preocupat de realizarea sarcinilor şi nu arareori în discuţii afirma că singura sa posibilitate de afirmare este şi rămâne Occidentul. Pentru a ajunge acolo va încerca în continuare, folosind toate mijloacele pe care le-ar avea la dispoziţie. De cele mai multe ori am considerat că făcea aceste afirmaţii şi datorită stilului său aventurier şi nestatornic”.

Şi iată ce crede astăzi preşedintele federaţiei sindicale Energetica, Ion Pisc Scrădeanu, despre acelaşi Buzuloiu: „L-am cunoscut foarte bine pe acest om. Cert este că dacă ar fi să afirm asta aş spune în continuare că nu a fost foarte bine pregătit profesional. Eu făceam reparaţii capitale în acea perioadă. Din punctul meu de vedere el era un cetăţean pe care îl cunoşteam ca şi coleg de serviciu, nu am dat niciodată vreo informaţie despre el. Dar acum, dacă m-ar întreba cineva, aş repeta oricând că acest om era slab pregătit profesional”.

Ar repeta… înseamnă că a mai spus-o cândva. Dar ce spunea ofiţerul de Securitate care l-a racolat pe Pisc despre activitatea sa ca informator? „Informaţiile furnizate de acesta nu corespund din punct de vedere cantitativ şi calitativ”. Era şi turnătorul slab pregătit profesional?

Galerie foto


Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: