13 taximetrişti sancţionaţi

 În dimineaţa acestei zile, în intervalul 08:00 -10:00, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Gorj şi Biroului Rutier – Poliţia Municipiului Târgu-Jiu, au executat o acţiune punctuală pe raza municipiului Târgu-Jiu, prin care s-a urmărit depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, precum şi sancţionarea celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor.

S-a verificat, de asemenea, dacă sunt respectate normele legale care reglementează activitatea de taximetrie, dacă inspecţia tehnică periodică a fost efectuată în termen şi dacă aparatele de taxat funcţionează corectă.

În cadrul acestor acţiuni, poliţiştii au controlat 76 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 23.700 de lei. Din totalul sancţiunilor contravenţionale, 9 au fost aplicate în conformitate cu prevederile Legii nr. 38/2003, privind transportul de persoane în regim de taxi şi 4 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: