14 candidaţi pentru funcţiile de inspector şcolar

Avalanşă de înscrieri ieri la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj. Cei care au dorit să candideze pentru unul din posturile de inspector şcolar au aşteptat până în ultima zi să-şi depună dosarul. Ieri, la ora 16.00, a fost ultimul termen de depunere a candidaturilor, astfel că 14 cadre didactice şi-au manifestat intenţia de a participa la concurs.

Numărul cadrelor didactice care îşi doresc să ocupe un post de inspector şcolar în cadrul ISJ Gorj s-a dovedit a fi unul foarte mic, rămânând chiar şi posturi care nu vor fi ocupate prin concurs. Astfel, în ultima zi de înscriere şi-au depus dosarul 14 profesori dintre care 12 ocupă în prezent aceste funcţii. „Avem 14 candidaţi înscrişi, 12 dosare reprezentând candidaţi care sunt deja pe funcţii, iar restul de două dosare aparţin unor cadre didactice din judeţul Gorj. Într-adevăr sunt câteva posturi de inspector şcolar pentru care nu s-a înscris nimeni, pentru că sunt câţiva colegi care nu îndeplinesc condiţiile concursului din diverse motive. Cei mulţi sunt tineri şi nu au apucat încă să parcurgă toate etapele profesionale”, a precizat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Întrebată dacă s-a înscris în concurs pentru ocuparea funcţiei de inspector şcolar specialitate limba şi literatura română, Georgeta Popescu a răspuns afirmativ. „Eu m-am înscris pentru demnitate şi să demonstrez că nu am primit acest post pe alte criterii care să nu fie legate de profesionalism. Vreau să demonstrez că sunt pregătită să duc mai departe funcţia. Din informaţiile pe care le am, probele concursului vor fi riguroase, vom fi chiar asistaţi la ore de către profesori universitari şi ne vor verifica dacă ştim să întocmim documentele de inspecţie scolară”, a spus Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

La nivelul ISJ Gorj sunt în total 19 posturi de inspector şcolar din care 15 cu normă întreagă şi patru cu jumătate de normă. Concursul pentru ocuparea acestor funcţii se finalizează pe 5 iunie.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: