Reguli în secțiile de votare. Ce trebuie să știe alegătorii

Ziua votului este tot mai aproape, iar pregătirile sunt în toi. Conform unei hotărâri de guvern, în secțiile de votare trebuie luate anumite măsuri, în contextul epidemiologic în care ne aflăm. Una dintre reguli este aceea că într-o secție de vot nu vor avea acces mai mult de 5 votanți în același timp, pentru a evita o eventuală contaminare.

În mai puțin de 2 săptămâni cetățenii vor merge la vot pentru a-și alege primarul, dar și președintele de Consiliu Județean. Cum pandemia provocată de noul coronavirus nu a trecut, oamenii trebuie să știe că sunt anumite reguli pe care trebuie să le respecte.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj, Corina Belteu, spune că purtarea măștii de protecție este obligatorie pentru cei care vin la vot, dar și pentru membrii secțiilor. De asemenea, ștampila de vot împreună cu alte materiale pe care alegătorul le folosește vor fi dezinfectate după fiecare folosire.

”Au apărut mai multe măsuri și reguli de care membrii secțiilor de votare trebuie să țină cont pentru a avea un proces electoral fără incidente și fără probleme. Astfel, după cum bine știm, masca de protecție este obligatorie, atât pentru cei aflați în secțiile de votare, cât și pentru votanți. Dezinfectantul va fi mereu acolo, iar alegătorii îl pot folosi. Mai există o regulă, fiind vorba despre numărul votanților în secții. Mai exact, nu trebuie să fie mai mult de 5 alegători în același timp în secția de votare. Trebuie să fie circuite de intrare-ieșire de care se ocupă primarii înainte de vot. Mai mult, se încearcă evitarea unui contact fizic între membrii secțiilor de votare și alegători. Ștampila cu votat și-o va lua singur omul care vine la vot, pixul nu se va da din mână în mână, iar toate acestea se vor dezinfecta după fiecare folosire”, a spus purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj, Corina Belteu.  

Vizualizări: 1,778

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: