18.000 de târgujieni au restanţe la impozite deşi au plătit

Şi-au plătit taxele şi impozitele locale integral încă de la începutul anului, iar acum s-au trezit că trebuie să plătească nişte diferenţe de bani, plus penalităţi. Este situaţia multor gorjeni care, neştiind de majorarea impozitelor pe anumite bunuri cu 16% au primit acum somaţii pentru plata restanţelor. Şefa de la Direcţia de Taxe şi Impozite Locale, Mariana Budulan, spune că mai sunt încă 18.000 de persoane în aceeaşi situaţie.

Este şi cazul unei femei din Târgu Jiu, care, ca orice cetăţean responsabil, şi-a plătit taxele şi impozitele aferente locuinţei şi autoturismului pentru anul în curs, încă din luna ianuarie. La acea vreme, femeii i s-a comunicat de la Direcţia Publică de Venituri din cadrul primăriei Târgu Jiu că nu mai datorează nimic. Acum,  în noiembrie, femeia a fost somată, tot de instituţia care îi spusese că este la zi cu plăţile, că mai are de achitat 17,68 lei, sumă aferentă impozitului pe clădiri. „Eu mi-am plătit la timp taxele şi impozitele locale. În fiecare an plătesc la începutul anului pentru că pentru mine contează şi reducere 10% pe care ne-o dau, dacă plătim înainte de sfârşitul lunii martie. M-am trezit cu o somaţie, unde mi se comunica că mai am de plată o diferenţă la impozitul pe clădire, la care mi-au pus şi penalităţi. Nu înţeleg de ce trebuie să mai plătesc şi de ce nu m-au înştiinţat înainte să aplice şi penalităţile. Mai cunosc persoane care sunt în aceeaşi situaţie”, a spus femeia.

Reprezentanţii Direcţiei Publice de Venituri Târgu Jiu spun că cetăţenii ar fi trebuit să ştie că mai au de plătit nişte diferenţe, pentru că aceste noi taxe au fost destul de mediatizate. „Persoana în cauză a plătit pe 10 ianuarie impozitul pe întregul an şi pentru că începând cu 1 februarie impozitul pe clădiri şi teren s-a majorat cu 16%, pentru această diferenţă doamna avea termen de plată data de 30 septembrie. Noi i-am trimis somaţie pentru că nu a achitat. Nu a fost înştiinţată, trebuia să ştie dumneaei. E legislaţie, s-a făcut comunicare. S-a spus pe posturi, s-a scris în presă, mai sunt şi cazuri de persoane care fie n-au avut posibilitatea, fie au uitat”, a declarat Mariana Budulan, directorul Direcţiei Publice de Venituri Târgu Jiu.

Vizualizări: 175

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: