19 primari au fost amendaţi de prefectul Andrei

Peste 19 primari din judeţul Gorj sunt aşteptaţi astăzi la sediul Instituţiei Prefectului pentru a semna procesul verbal de sancţiune pentru că au depăşit termenul de depunere a documentaţiei privind recensământul agricol, termen stabilit în acord cu prefectul judeţului. Primarii spun că o să se conformeze şi o să achite amenda deşi îl acuză pe prefect de neînţelegere.

Măsura aplicării amenzii a venit în urma constatări de către prefectul Liviu Andrei că primarii nu au depus documentaţia nici până vineri, ultimul termen acceptat de prefect. „ Având în vedere că au tot fost informaţi de la prima videoconferinţă din 13.04.2010, la care au participat şi atunci s-au obligat prin semnătură să trimită nonmenclatorul stradal şi numerele administrative până pe 30 aprilie, a urmat apoi o adresă din partea noastră prin care li se reamintea acest lucru, discuţii telefonice, şedinţe la care mulţi din ei nu au participat, având în vedere toate astea s-a luat hotărârea ca cei care nu au trimis încă documentaţia să fie amendaţi”, a declarat Alina Iordăchescu, purtătoarea de cuvânt a Instituţiei Prefectului Gorj. „Cei care nu au trimis încă sunt aşteptaţi la camera 106, cu actul de identitate pentru a semna procesul verbal de sancţiune”, a precizat Alina Iordăchescu.

Primarii întârziaţi recunosc că nu şi-au respectat promisiunea, dar îl acuză pe prefectul Liviu Andrei de neînţelegere. „Mi se pare corect să amendeze dacă asta vrea, toată lumea are termene, dar mai e vorba şi de înţelegere că este un volum mare de muncă. Noi lucrăm la trei calculatoare şi tot nu facem faţă. Asta e, o să plătesc”, a declarat Vasile Vlăduleanu, primarul comunei Bâlteni.

La Berleşi, o altă comună de pe lista neagră, primăriţa este mult mai revoltată. „La mine merge mai greu recensământul, CD-urile nu se deschid, fotoplanurile nu coincid, în maxim două zile termin. Nu cred eu că stă recensământul în numerotarea de la Berleşti, asta e, multă muncă. Să amendeze prefectul cât o vrea, nu depinde de mine”, a declarat Maria Dumitraşcu, primarul comunei Berleşti.

Printre primarii care nu au respectat termenul se mai numără şi cei din localităţile Novaci, Aninoasa, Borăscu, Căpreni, Dănciuleşti, Cruşeţ, Fărcăşeşti, Scoarţa, Schela, Turcineşti, Slivileşti, Stejari, Teleşti, Prigoria, în timp ce 12 comune au trimis datele incomplete.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: