19.000 de mineri din CE Oltenia trebuie să dea primele înapoi

Curtea de Conturi a finalizat controlul pe 2014 la CE Oltenia şi a impus recuperarea primelor de la finalul anului trecut, de 950 de lei pentru fiecare din cei 19.000 de angajaţi. Motivul invocat ar fi acela că în Contractul Colectiv de Muncă (CCM) primele erau condiţionate de realizarea pachetelor de performanţă. Managerul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, este sigur că nu se va ajunge în situaţia să le ia primele înapoi la salariaţi.

Managerul Laurenţiu Ciurel spune că aceste drepturi nu au fost acordate ilegal, aşa cum spun inspectorii Curţii de Conturi. Ciurel a anunţat că va contesta raportul Curţii de Conturi, pentru că, de fapt, a fost vorba de redistribuirea economiei la fondul de salarii. “Mă pune Curtea de Conturi să iau primele care le-am dat anul trecut, că le-am dat ilegal. Că nu s-au făcut contracte de performanţă, primele pe care le-am dat la sfârşitul anului să le iau înapoi. Ne judecăm cu ei, am câştigat toate procesele, îl câştigăm şi pe acesta. Trebuia să facem întâi pachetul de performanţă şi după aia să dau prime. Dar mai este o clauză în contract care spune că tot ce rămâne necheltuit din salarii se poate distribui la oameni. A fost prima dată 700, după acea 950 de lei de fiecare salariat. Conform Curţii de Conturi trebuie să iau banii de la oameni, ei (n.r. – protestatarii) nu ştiu chestiile astea”, a declarat managerul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel.

Potrivit vechiului CCM, prima de Crăciun era condiţionată de vânzarea în 2014 a 17 TW, dar compania a produs şi vândut doar 12 TW.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: