200 de milioane de lei vechi, redevenţa pentru parcarea din Piaţa Centrală

Primăria Târgu Jiu va concesiona, prin licitaţie publică, terenul în suprafaţă de 2949 mp, situat în zona Pieţei Centrale. Este vorba despre acel teren pe care Dumitru Huidu promitea, în urmă cu peste doi, că va realiza o parcare supraetajată şi spaţii comerciale. Municipalitatea a decis ca de această dată întreaga suprafaţă să fie destinată amenajării a cel puţin 200 de locuri de parcare. Pentru fiecare nivel al parcării se va plăti lunar o redevenţă în valoare de cel puţin 10.000 de lei.

Consilierii locali au aprobat, în şedinţa de ieri, condiţiile prin care se va efectua concesionarea suprafeţei de 2949 mp din apropierea Pieţei Centrale. Astfel, parcarea propusă de solicitanţi va avea configuraţia de minim P+1 şi va trebui să asigure cel puţin 200 de locuri. Totodată, ofertantul a cărui ofertă va fi adjudecată va avea obligaţia asigurării pe partea de sud a unui număr de 30 de locuri de parcare pentru locatarii blocurilor învecinate, taxa pentru acestea trebuind să aibă aceeaşi valoare ca cea impusă pentru celelalte locuri din parcările de reşedinţă existente pe raza municipiului. Durata de realizare a investiţiei este de doi ani de la data semnării contractului, iar documentaţia de urbanism, inclusiv autorizaţia de construire va fi obţinută, prin grija investitorului, în termen de 6 luni. În cazul în care autorizaţia nu se obţine ori lucrarea nu se realizează în termenul limită contractul se va rezilia de drept, iar investitorul va fi obligat la plata redevenţei pe toată durata de la încheierea contractului şi până la reziliere.

LICITAŢIE

Consiliul Local a stabilit că preţul minim de pornire al licitaţiei pentru stabilirea redevenţei va fi de 10.000 lei/lună pentru fiecare nivel. “Valoarea redevenţei lunar ar putea ajunge în urma licitaţiei şi la 15.000 – 20.000 lei/lună pentru fiecare nivel. Investitorul va fi obligat să amenajeze o parcare cu cel puţin două nivele”, a declarat Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu.

INTERZICERE

Municipalitatea va interzise amenajarea de spaţii comerciale sau orice alte spaţii în afara celor care cu destinaţia de a asigura funcţionalitatea parcării (bariere sau puncte de control). Investitorul va trebui să realizeze pe cheltuiala proprie devierea sau protejarea eventualelor utilităţi de pe terenul concesionat.    

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: