24 de directori de şcoli, numiţi prin detaşare. Lista!

Nu mai puţin de 24 de posturi de directori, plini şi adjuncţi, vor fi ocupate prin detaşare în interesul învăţământului. Este vorba despre posturi ce nu sunt ocupate definitiv prin concurs organizat de Ministerul Educației. Pe listă se regăsesc şi funcţii de directori la şase unităţi de învăţământ din Târgu Jiu, între care Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” sau Şcoala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu”.

16 posturi de director şi opt posturi de director adjunct vor fi, în continuare, ocupate prin numire, până la organizarea unui nou concurs, dar nu mai târziu de 31.08.2020. După lege i se spune „detaşare în interesul învăţământului”.

Interviu de selecţie

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a publicat lista cu unităţile de învăţământ preuniversitar de stat unde sunt vacante sau temporar vacante funcţii de director sau director adjunct. Sunt nu mai puţin de 23 de şcoli şi 24 de posturi vacante. Cadrele didactice care vor o funcţie de conducere se pot înscrie până pe data de 7 august.

„Cadrele didactice care depun dosar/dosare de înscriere pentru selecţie susţin o probă, constând într-un interviu, în faţa unei comisii, în următoarea componenţă: preşedinte – inspector şcolar general/inspector şcolar general adjunct şi doi membri – inspectori şcolari. În cadrul acestei probe, candidatul prezintă planul operaţional pentru anul şcolar 2019-2020 al unităţii de învăţământ pentru care şi-a exprimat opţiunea şi este testat din legislaţia şcolară”, anunţă Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj.

Interviul este programat pentru zilele de 8 şi 9 august şi se desfăşoară pe o durată de cel mult 20 de minute/candidat. Nu se admit contestaţii la această probă. Dacă punctajele a doi sau mai mulţi candidaţi pentru aceeaşi funcţie sunt egale, se aplică, în ordine, următoarele criterii de departajare: continuitate în funcţia de director/director adjunct în unitatea de învăţământ pentru care a optat; titular în unitatea de învăţământ pentru care aplică; experienţă managerială – numărul anilor în funcţii didactice de conducere şi punctajul obţinut la întrebările privind legislaţia şcolară.

Posturi vacante

Între cele 24 de posturi vacante sau temporar vacante se regăsesc cele de director de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” Târgu Jiu, Colegiul Auto „Traian Vuia”, Colegiul Tehnic nr. 2, Colegiul „Mihai Viteazul” Bumbeşti-Jiu, liceele tehnologice din Bîrseşti, Roşia de Amaradia, Fărcăşeşti, Turburea şi Turceni, dar şi de la 12 şcoli gimnaziale din judeţ. Un post vacant de director plin este şi la Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 1 din Târgu Jiu.

Galerie foto


Vizualizări: 4,981

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: