28 de primari au fost sancţionaţi cu „avertisment“

Instituția Prefectului Gorj a luat prin surprindere primăriile din județ pentru a vedea dacă au asigurat sau nu serviciul de permanență în instituții pe timp de caniculă. Rezultatul a fost dezastruos, 28 dintre autoritățile locale nu au răspuns la telefon semn că serviciul de permanență nu a fost asigurat pe timp de noapte. Cei 28 de primari au primit avertisment.

Subprefectul de Gorj, Sorin Arjoca, a declarat că primarii nu sunt tocmai organizați pe timp de caniculă în sensul că nu respectă prevederile legale. Prefectura Gorj a verificat în urmă cu două nopți dacă primarii respectă legislația privind codul portocaliu. ”Vă pot spune că la verificările telefonice intreprinse pe parcursul nopții, la 28 de primării nu s-a răspuns semn că fie nu avea serviciu de permanență fie nu se găsea în momentul respectiv persoana nominalizată cu această sarcină. Oricum nu este prima dată când se întâmplă acest lucru, este și o carență legislativă pentru că această reglementare pe cod portocaliu a apărut după ce legea ce reglementează situațiile de urgență fusese promulgată”, a declarat Sorin Arjoca, subprefectul de Gorj.

Cele 28 de primării nu riscă mai nimic că au omis să respecte legea, cu toate acestea Prefectura a emis o serie de avertismente. ”Legea nu prevede sancțiuni sau contravenții, noi doar i-am atenționat și sperăm să nu se mai întâmple pentru că ei trebuie să asigure această permanență, de fapt prevenția este elementul esențial în situațiile de urgență”, a adăugat Sorin Arjoca.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: