448 de euro/mp, noul preţ al locuinţelor ANL

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a majorat săptămâna trecută preţul pentru metru pătrat al locuinţelor ANL la 448 de euro. În aceste condiţii vânzarea garsonierelor şi a apartamentelor devine o misiune din ce în ce mai dificilă pentru primăriile din Gorj. Dacă la sfârşitul anului în Târgu-Jiu existau aproximativ 50 de cereri de cumpărare, acum autorităţile se aşteaptă ca numărul lor să scadă, foarte multe persoane anunţându-şi intenţia de a-şi retrage cererea.

   

Achiziţionarea locuinţelor ANL devine un vis imposibil de realizat pentru chiriaşii gorjeni. La sfârşitul săptămânii trecute, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a majorat preţul pe metru pătrat de la 407 euro la 448 de euro. În urmă cu câteva luni, chiriaşii ANL din Târgu Cărbuneşti şi Rovinari şi-au retras cererile de cumpărare a locuinţelor speriaţi de preţul de 407/mp. Singurii care au mai sperat că-şi vor putea face credite pentru a putea deveni proprietari au fost câţiva zeci de chiriaşi din Târgu Jiu. În momentul de faţă, foarte mulţi dintre ei şi-au anunţat intenţia de a-şi retrage cererile. “Era foarte mult şi preţul de 407 euro/mp. Mă gândeam să fac un împrumut pentru a-mi cumpăra garsoniera. Acum nici gând de aşa ceva. Chiar dacă voi face rost de bani, voi renunţa la această idee pentru că nu se merită să dau peste un miliard pe o garsonieră în CAM când pot să-mi iau un apartament cu două camere în 9 Mai”, a declarat Vasile Cristea, chiriaş ANL.

275 de locuinţe ANL în Târgu Jiu

Autorităţile locale sunt conştiente de faptul acţiunea de vânzare a locuinţelor ANL nu va înregistra rezultate nici la nivelul municipiului deoarece preţul stabilit de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului îi avantajează pe chiriaşii ANL din oraşele mari ale ţării. “Ştim că preţul de 407 euro/mp, stabilit de minister anul trecut a fost majorat la 448 euro/mp. Chiar dacă această valoare este ridicată ne aliniem şi noi creşterii de preţuri. Primăria nu poate interveni asupra preţului şi aşteptăm o nouă Hotărâre de Guvern pentru a le scoate la vânzare. La nivelul municipiului, un număr de 275 de garsoniere şi apartamente ANL vor putea fi cumpărate”, a declarat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu. Valoarea de 448 euro/mp va fi înmulţită cu suprafaţa utilă a locuinţei din care se va scădea amortismentul. În urma vânzării de garsoniere şi apartamente ANL, primăriile vor beneficia de un comision de 1%.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: