Burlan: Căutăm variante agreate de Fondul Proprietatea

Decebal Sulea, liderul Hidrosind,  l-a contrazis pe şeful companiei Electra, Constantin Bălăşoiu, care a spus că se caută soluţii de contestare a deciziei Curţii de Apel Bucureşti. Cu toate acestea, directorul SNLO, Daniel Burlan, a spus că în acest moment se încearcă variante agreate de Fondul Proprietatea.

Realizarea companiei Electra, cea care interesează judeţul Gorj, este puţin probabilă după ce Curtea de Apel Bucureşti a respins în mod irevocabil recursul companiei Nuclearelectrica formulat asupra sentinţei Tribunalului Bucureşti care s-a pronunţat împotriva înfiinţării celor doua mari companii energetice.

„Cele două companii nu aveau sorţi de izbândă, erau aproape falimentare. Sentinţa este irevocabilă. Nu se va mai înfiinţa“, susţine sindicalistul Decebal Sulea.

Daniel Burlan, directorul SNLO, a spus că până la urmă se caută soluţii la Fondul Proprietatea. „Căutăm variante care să fie agreate până la urmă de Fondul Proprietatea. Recursul fiind tardiv, decizia este interpretabilă. Prin hotărârea Curţii de Apel Bucureşti cu drept de recurs de 15 zile de la comunicare. Alţii interpretează că recursul ar fi trebuit să aibă loc în 15 zile de la pronunţare. Atâta timp cât este o comunicare a instanţei judecătoreşti că recursul se poate depune în 15 zile de la comunicare şi nu de la pronunţare înseamnă că instituţiile acestea aşa au funcţionat aiurea”, a explicat Burlan.

Directorul SNLO este evident contrazis de Decebal Sulea: „Fondul Proprietatea nu va face nicio înţelegere. Niciodată. Supărarea era că le-a diminuat participarea. Ei vor să-şi mărească participarea, nu să o micşoreze“.

Sulea a explicat că dacă în acest moment oricum ar trebui reluate procedurile pentru că în acte se găseşte bugetul pe 2009, iar acum ar trebui pus cel pe 2010. „Dacă s-ar dori înfiinţarea ei sunt obligaţi să reia bugetele la nivelul lui 2010, ar mai dura 4-5 luni dacă de mâine s-ar apuca. Dar eu cred că nu mai are cum“, a încheiat Sulea. De asemenea, Constantin Bălăşoiu a mai răspuns şi altă dată cu „Nu” întrebării dacă procedurile trebuie reluate.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: