Directorii instituţiilor de cultură, în vizorul Consiliului Judeţean

Consiliul Judeţean (CJ) Gorj intenţionează să schimbe unii dintre directorii instituţiilor de cultură subordonate dat fiind că în şedinţa de astăzi consilierii vor vota o hotărâre de evaluare a şefilor de instituţii.

La verificări se va pune accentul pe îndeplinirea proiectului de management în baza căruia directorii au obţinut funcţiile respective. Dacă vor fi găsite neconcordanţe vor fi sancţionaţi, unii riscând chiar demiterea.

Este vorba despre Dumitru Hortopan, directorul Muzeului Judeţean, Olimpia Bratu de la Biblioteca Judeţeană, Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă, Gheorghe Porumbel, şef la Ansamblul Profesionist „Doina Gorjului” şi Ion Cepoi, director la Centrul pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale Gorj. Comisiile de verificare vor fi formate din membri ai Consiliului Judeţean Gorj, Centrului Municipal de Cultură „Constantin Brâncuşi” sau ai unor instituţii de cultură din judeţul Dolj. „Vom evalua stadiul implementării propunerilor venite în proiectele lor de management, modalitatea de derulare a activităţii cât şi o evaluare plus-minus asupra modului în care se desfăşoară în momentul de faţă această activitate. Va fi şi o comisie care va evalua şi eventualele contestaţii”, a declarat Radu Angheloiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj.    

Sancţionaţi sau înlocuiţi

Directorul Şcolii Populară de Artă din Târgu Jiu, Viorel Gârbaciu, este de părere că şi-a îndeplinit sarcinile, conform proiectului de management. “Nu am nici o temere pentru că mă ştiu cu conştiinţa curată şi chiar am certitudinea că, ce s-a întâmplat în evoluţia instituţiei de la începutul mandatului, din luna iulie, au fost lucruri bune, chiar foarte bune”, a comentat Viorel Gârbaciu, directorul Şcolii Populare de Artă din Târgu Jiu.   

Pe de altă parte, directorul Ansamblului Profesionist „Doina Gorjului”, Gheorghe Porumbel, spune că cine nu munceşte nu greşeşte. “Consider că mi-am făcut datoria. Întotdeauna cine munceşte şi greşeşte şi niciodată nu le poţi face pe toate. Nu s-a putut îndeplini tot ce îmi propusesem datorită reducerii bugetului. În momentul în care am susţinut proiectul era o situaţie financiară care ulterior s-a modificat. Ca la orice examen e normal să ai emoţii”, a spus Gheorghe Porumbel. 

Dacă membrii comisiei nu vor fi mulţumiţi de activitatea directorilor, aceştia vor fi sancţionaţi. “În momentul în care s-au angajat într-un program de management de bună calitate, al performanţei, şi-au dat şi girul unei bune activităţi. Dacă după analiza comisiilor se va constata altceva, legea presupune intervenirea şi luarea măsurilor care se impun. Înlocuire, un alt management, sancţiuni”, a mai spus Radu Angheloiu.

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: