Hidrosind doreşte înfiinţarea unui holding energetic

Înfiinţarea celor două companii, Electra şi Hidroenergetica, este de departe de se realiza, dacă judecăm după interviul dat de sindicalistul Decebal Sulea. Cu toate acestea, şeful de la Hidrosind a spus că dacă s-ar dori înfiinţarea lor ar trebui reluate procedurile, care ar dura câteva luni. Acesta mai spune că Hidroelectrica este de acord cu mixul de energie, termo-hidro, dar în cadrul unui holding, dorinţa lor fiind greu de realizat dacă amintim că nu aveam o lege a holdingului.

Decebal Sulea, liderul de sindicat de la Hidrosind, a explicat la Gorj Tv că societatea Hidroelectrica agreează constituirea unui holding, nu a două companii energetice.

„Mixul energetic funcţionează, dar în legea holdingului. Ar fi însemnat o pălărie nouă şi sub această pălărie să fie toţi producătorii de energie, toţi. Ne gândeam ca sub această pălărie să se întoarcă toate CET-urile.  Le uneai sub pălăriuţa asta şi pălăriuţa le dădea un program“, a menţionat Sulea. „Toate erau sub această pălăriuţă cu structura de acum, cu personalitate juridică, ar fi fost stabilit pentru toată lumea un program, se făcea analiza profitului care ar fi fost apoi redistribuit“.

Acesta a precizat că Hidroelectrica se temea de vânzarea de active. „Dacă se înfiinţau aşa zişii campioni energetici amestecai mere cu pere, energie nucleară cu termo şi cu hidro şi dincolo la fel. Sunt convins că în momentul în care Hidroenergetica vindea cu 170 de mii iar Electra cu 150 de mii, Hidro ieşea din piaţă. Vânzarea de active din Hidroelectrica, asta ne-a speriat pe noi“, susţine preşedintele Hidrosind.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: