500 de lei pentru 6 luni de muncă

Angajaţii Întreprinderii de Drumuri şi Poduri (IDP) Gorj au continuat şi miercuri protestul. Disperaţi, oamenii au pornit spre Prefectură, unde au cerut explicaţii. Li s-a oferit doar câte 500 de lei, însă angajaţii spun că banii sunt insuficienţi în comparaţie cu restanţele. Oamenii susţin că au de recuperat şase salarii plus bonuri de masă.

Salariaţii au rămas şi miercuri în grevă şi, văzând că nimeni nu îi bagă în seamă, au protestat în Piaţa Prefecturii. „Ne duc cu minciuna de şase luni de zile. Am primit doar nouă milioane jumătate din ianuarie până acum. Dacă dânşii supravieţuiesc cu sumele astea, aş vrea să ştiu şi eu. Noi ne cerem drepturile noastre. Se văd lucrările în urma noastră, vrem banii! Lucrăm pe minim pe economie şi nici banii ăştia nu ni-i dau”, a spus, disperat, unul dintre salariaţi.

Cele zece persoane care lucrează la podul de la Turcineşti şi-au cerut drepturile. Oamenii spun că nu au primit salariile pe ultimele şase luni. „Au venit astăzi (n.r. miercuri) cu nişte bani. Doamna lider ne-a adus câte 500 de lei. Eu nu ştiu ce reprezintă. Am înţeles că e avans pe luna iulie, dar noi nu am luat banii din ianuarie. Vreau să ştiu unde sunt restul banilor, unde sunt bonurile noastre? Nouă nu ne trebuie bani de miloagă. Ne trebuie banii pentru care am muncit. Nu mai putem să trăim aşa! Cum să rezişti fără bani?”, s-a întrebat un alt angajat.

Iar restanţele pe care le are de achitat IDP către salariaţi sunt imense. Fiecare a mai primit miercuri câte 500 de lei. Prea puţin, spun oamenii: „De la 1 ianuarie şi până la 1 iulie, avem cel puţin 62 de milioane de lei (n.r. lei vechi) de persoană care suntem cu minim pe economie plus bonurile. Sunt 100 de bonuri de persoană, înmulţit cu 76 de persoane care suntem la firmă, faceţi un calcul să vedeţi cât trebuie să mai luăm noi. Nu ne putem mulţumi cu 500 de lei. Nici măcar banca şi curentul nu pot plăti”.

Protestatarii au fost invitaţi la discuţii cu unul dintre vicepreşedinţii Consiliului Judeţean Gorj, însă au primit doar promisiuni. „I-am invitat în sală. Această discuţie ar trebui să o poarte cu lichidatorul. Conform legislaţiei, există lichidator. Purtăm şi noi o discuţie cu dumnealor”, a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ninel Muja.

„Să avem răbdare că tocmai în august vor veni banii de la lichidatorul judiciar. Noi avem deja o datorie mare în urmă şi să supravieţuim până în august, dar cu ce? Eu am de recuperat în jur de 70 de milioane de lei (n.r. lei vechi) plus bonuri”, a spus un angajat după discuţia cu oficialul CJ Gorj.

Vizualizări: 1,290

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: